1 de 10
PATRIMONI

Amposta declararà Bé Cultural d’Interès Local les antigues ruïnes de Santa Susanna

L'Ajuntament intentarà recuperar la façana fluvial per crear un atractiu turístic

Les antigues ruïnes de Santa Susanna | Cedida
per Aguaita.cat, Amposta | 28 de setembre de 2021 a les 12:25 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament d'Amposta va aprovar per unanimitat, en el ple de dilluns 27 de setembre, l’inici d’expedient per a declarar Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) la zona coneguda com les antigues ruïnes de Santa Susanna, un espai que forma part de la recuperació de la façana fluvial. "Les ruïnes de Santa Susanna formen part de la recuperació de la façana fluvial, un projecte que per a nosaltres és molt important i ambiciós quant a creació d’un atractiu turístic a la ciutat", declarava l’alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, afegint que "tenim un projecte que permetria dur a terme excavacions a la zona i convertir-la en un espai visitable, una petita part de tota esta feina que estem fent a la façana fluvial".

Segons Tomàs, tenen previst que els treballs a la zona de Santa Susanna costen uns 300.000 euros, pel qual el fet de declarar l’espai com a BCIL seria una garantia al moment de sumar-se a les diferents subvencions i ajudes. A més, la zona coneguda com a Santa Susanna forma part d’un conjunt més gran –del Pont Penjant a l’antiga enclusa del canal navegable de Carles III–, que s’està treballant amb el Departament de Cultura per declarar Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN).

El ple del dilluns també va aprovar una modificació de pressupost per suplement de crèdit per valor de 136.000 euros, cosa que permetrà tirar endavant millores i altres treballs de conservació al cementiri municipal, a l’Escola Consol Ferré, al mercat municipal i, entre altres, als edificis municipals. En estos últims, concretament, per dur a terme la remodelació del vestíbul de l’Ajuntament, a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC), fet que millorarà el servei d’atenció al públic que es fa al consistori.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: