AIGUA

La Justícia dóna la raó a la CUP: el CAT haurà de publicar les retribucions dels seus membres

Des de la CUP han volgut recordar que mentre existeixi esta infraestructura, "sempre hi haurà una porta oberta per facilitar un gran transvasament a Barcelona"

per Aguaita.cat, Terres de l'Ebre | 27 de setembre de 2021 a les 19:56 |
Pla General del CAT a l'alçada de l'Ampolla, Baix Ebre | Arxiu
La sala del contenciós administratiu del TSJC ha resolt en contra de recurs que havia interposat el Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) davant del requeriment de la Comissió de Garantia del Dret d'Accés a la Informació Pública de la Generalitat (GAIP) perquè fessin arribar la informació de les retribucions dels seus membres a la CUP.

Recordem que la CUP va interposar a principis de 2019 una queixa al GAIP, després de sol·licitar aquesta informació al CAT en detectar que no estaven publicant la informació. En aquell moment el GAIP va resoldre favorablement a la denúncia establint un termini perquè el CAT enviés la informació que no va complir. Els cupaires van requerir esta informació quan Meritxell Roigé, alcaldessa de l'ajuntament de Tortosa, presidia el CAT, per la qual cosa va rebre les crítiques del anticapitalistes que han demanat en diverses ocasions la dissolució progressiva de l'organisme encarregat de gestionar el transvasament del riu Ebre a Tarragona.

"Solament entendríem la presidència d'un representant ebrenc si és per desmantellar la infraestructura del mal anomenat minitransvasament i la dissolució del CAT" han assegurat. Desde la CUP lamenten que un organisme públic, "que funciona amb diners públics de tots i totes les ciutadanes sigui una institució opaca que es nega a ser transparent en la gestió dels diners públics i acabe convertint-se en una agència de col·locació de polítics ebrencs".

Des de la CUP han volgut recordar que mentre existeixi esta infraestructura, "sempre hi haurà una porta oberta per facilitar un gran transvasament a Barcelona" i que cal apostar per un nou model de gestió que contempli l'aigua com un bé comú i escàs i no com un recurs infinit. 
Participació