1 de 10
INFRAESTRUCTURES

Adapten la seguretat i senyalització del tram entre l'Ametlla de Mar i Camp de Tarragona per canviar l'ample de via

Adif Alta Velocidad invertirà 17,87 milions en les actuacions, que s'allargaran durant un any

Un tren d'alta velocitat | ACN
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 27 de setembre de 2021 a les 14:10 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Adif Alta Velocidad ha licitat per 17,81 milions d'euros les obres d'adequar les instal·lacions de seguretat i senyalització del tram entre l'Ametlla de Mar i l'estació de Camp de Tarragona per a permetre el canvi d'ample de via en aquest tram del corredor mediterrani.

Les obres, que tenen un termini d'execució d'un any, suposaran la reinstal·lació d'elements situats sobre la via per efectuar el canvi d'ample de tram. Entre aquests elements, hi ha les balises del sistema ERTMS, comptadors d'eixos, balises del sistema ASFA analògic, que seran substituïdes per equipament digital, així com sistemes auxiliars de detecció.

També es modificaran els enclavaments entre l'Ametlla de Mar i el canviador de la Boella, atesa la instal·lació de desviaments i accionaments amb més motors, adequant els programes d'explotació als esquemes funcionals de les estacions, així com el Control de Tràfic Centralitzat (CTC). Paral·lelament, s'efectuaran els treballs d'obra civil complementaris a les estacions per a l'estesa de noves xarxes de cablejat.

També s'instal·laran eurobalises ERTMS associades a les senyals definides al nou programa d'explotació i es reubicaran aquestes en les zones de transició de sistemes de protecció del tren i ampliació de la cobertura de la xarxa de comunicacions GSM-R. Finalment, està previst dur a terme les proves, validacions i verificacions funcionals de les instal·lacions del projecte, segons els protocols de posada en servei d'Adif i Adif Alta Velocidad, basats en els requisits reglamentaris que especifiquen els mètodes comuns de seguretat vigents.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: