FIRES I MOSTRES

La Mostra de Vi i Gastronomia de Cambrils comptarà amb diferents cellers i bars-restaurants

L'11a edició de l'esdeveniment és al parc del Pescador, del 8 al 12 d'octubre

per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 27 de setembre de 2021 a les 13:54 |
Una imatge de la presentació de la mostra | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'11a edició de Cambrils, entrada al País del Vi omplirà el parc del Pescador de degustacions, tastos guiats, tallers familiars, showcookings i altres esdeveniments del 8 al 12 d'octubre en horari d'11 del matí a 3 de la tarda i de 6 de la tarda a 11 de la nit. L'alcaldessa, Camí Mendoza; la regidora de Turisme, Marta Borràs, i la vocal del Comitè Executiu de la Cambra de Comerç de Reus, Berta Cabré, han presenta la mostra, que "pretén potenciar el vi i les Denominacions d'Origen catalanes com a binomi perfecte a la gastronomia cambrilenca", segons han apuntat.

En aquesta fira, organitzada pel Patronat Municipal de Turisme de Cambrils amb el suport de la Cambra de Comerç de Reus, es podrà degustar una gran varietat de vins que aportaran els 26 cellers que s'han inscrit de moment a la mostra de les diferents DO del territori. Les tapes i degustacions gastronòmiques aniran a càrrec de 13 bar-restaurants (Casa Macarrilla 1966, Copacabana, Daniel Salinas, El Cortador Gourmet, La Stiva, On Tap, La Finestreta, La Taqueria, Mar del Priorat, La Central, Taller 9 i Vora) i l'Associació Gastronòmica (Societas Coqvinària de Cambrils).

Els cellers Enguany els cellers participants són Molí de Rué (D.O Tarragona), Sabaté Franquet (DOQ Priorat), Altavins Viticultors (D.O Terra Alta), Pedrola-Camí de Sirga (D.O Tarragona); Bernaví Vinyaters (D.O Terra Alta), Biopaumerà (Vins ecològics de la D.O Terra Alta), Ronadelles-Cap de Ruc (DO Montsant, Catalunya, Cava i DOQ Priorat), Anguera Domènech (DO Montsant); Bodegues Visendra (DO Catalunya); Rosa Maria Torres (DO Conca de Barberà); La Conreria d'Scala Dei (DOQ Priorat) , Torelló Viticultors (Corpinnat DO Penedès); Suñer (DO Tarragona); Maset (DO Catalunya, DO Cava) Celler Carles Andreu (DO Conca de Barberà, D.O Cava); Celler Aixalà (DOQ Priorat) Cellers Cesca Vicent (DOQ Priorat) i Cellers Blanch (D.O Tarragona i DOQ Priorat) Celler Cairats (D.O Montsant), Celler Germans Balars (D.O Terra Alta); S'Amfora, La Botera-Batea (D.O Terra Alta), Trosset de Porrera (DOQ Priorat); Grup Codorniu i les vinoteques de Cambrils Mar del Priorat i Beuret.

Preus dels tiquets

El sistema de compra de tiquets serà únicament a través de targeta de crèdit, no podent-se fer transaccions en metàl·lic, i s'hi podrà realitzar en les dues casetes que estaran situades als extrems de la fira, on es vendran els tastos de vi (glups) i els de tapes (nyams).

Novetats i activitats gratuïtes



Durant la fira, que enguany s'allargarà cinc dies, les persones assistents també podran gaudir de tastos guiats de vi a l'auditori del parc, com habitualment, així com showcookings, maridatges, tastos d'oli i xerrades gastronòmiques. A més, com a gran novetat, la mostra comptarà amb un mercat artesanal anomenat La Sardineta amb vuit paradetes d'artistes locals, que oferirà l'Associació d'Artesans de Cambrils.

Com a destinació familiar, no podien faltar a la mostra les activitats adreçades als més petits. Enguany s'oferiran gratuïtament per gentilesa del Celler La Conreria d'Scala Dei uns tallers infantils.

A banda, la mostra comptarà amb la participació de la directora dels premis Vinari, Esther Bachs, que durà a terme quatre tastos guiats dels millors vins de Catalunya, que seran els premiats d'aquesta edició del certamen que tot just se celebrarà el dia 7 d'octubre.

El divendres i dimarts es duran a terme els ja habituals tastos guiats, que en aquesta ocasió seran de la mà del sommelier Gerard Martí, que donarà a conèixer cada tarda entre quatre i cinc referències dels cellers participants i novetats de la mostra.

Societas Coqvinària, l'associació gastronòmica cambrilenca i Casa Macarrilla 1966 també oferiran a les persones visitants diversos showcookings, tastos i xerrades a la zona de l'auditori, que s'ha dotat d'una cuina professional per fer aquest tipus d'esdeveniments per gentilesa de l'empresa Intecno.

Enguany, les persones assistents a la mostra també podran gaudir de música d'ambientació en directe i cada vespre s'han programat actuacions a la zona de la pèrgola. El dissabte i el dilluns al vespre també hi haurà una activitat musical anomenada Concert Menú durant la qual el públic podrà triar i dedicar les peces que interpretarà l'artista Charo Tris entre un menú o repertori de cançons internacionals.

Finalment, la mostra segueix lligant el món nàutic amb la gastronomia amb una sortida amb catamarà per navegar, gaudir i tastar vins oferta per Nàutic parc el dia 10, al migdia. Serà una degustació de tres vins oferts pels celler Rosa Maria Torres: La Petarda Tropical (novetat 2021), El Ratolinet (muscat 100%) de la DO Conca De Barberà i Feixa Negra (Garnatxa-Carinyena) de la DOQ Priorat.
 

Plànol amb la distribució dels estands de la mostra Foto: Cedida

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: