XARXES SOCIALS

El truc poc conegut de WhatsApp per posar contrasenya als xats

El servei de missatgeria disposa de diferents opcions per impedir l'accés físic a les converses

per V. R., Barcelona, Catalunya | 27 de setembre de 2021 a les 13:04 |
Whatsapp, l'eina comunicativa més usada | Adrià Costa
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El servei de missatgeria de WhatsApp és l'aplicació de mòbil per excel·lència a tot el món, utilitzada per la immensa majoria dels usuaris. En els últims mesos s'han afegit diverses novetats destacades a l'aplicació, com les de visualitzar el contingut només un cop, els missatges temporals o el multidispositiu. La confidencialitat entre dos missatgers ja va ser encriptada fa molt de temps, però cal recordar que existeix un truc per posar contrasenya als xats i així impedir accés físic a les converses.

És un truc molt útil per impedir que algú que ha agafat el mòbil no pugui llegir absolutament res de cap conversa, inclòs material sensible o, simplement, xats que es volen mantenir en la privacitat més absoluta. No és cap truc nou, sinó un que és molt poc conegut per a la majoria dels usuaris convencionals de WhatsApp. La funció està disponible per als usuaris d'Android i d'iOs, amb un mecanisme similar als de l'accés al teu dispositiu (codi, empremta digital...).

Primer, cal revisar si l'aplicació està actualitzada a la versió més recent disponible. És tan fàcil com comprovar-ho a les botigues oficials de Google o Apple corresponents. A continuació, cal entrar a WhatsApp i prémer l'opció de Configuració. Un cop allà, cal obrir el menú de Compte i després a Privacitat, on es troben les diferents opcions que protegeixen l'aplicació i el teu mòbil.

Al final de tot del menú hi ha l'opció Bloqueig de pantalla, que s'ha de prémer i activar. A partir d'aquí, segons es tingui un dispositiu Apple o Android, l'aplicació oferirà diferents opcions per autentificar l'accés a l'app -com quan s'encén el telèfon-. Aquest truc és molt útil per a les situacions quan no es té el mòbil a les mans, però quan s'activa hi serà sempre que es mantingui l'opció. És a dir, cada vegada que s'entri a l'app, caldrà desactivar-ho.

Altres notícies que et poden interessar




 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: