FESTIVALS

El Teatre Bartrina acollirà la inauguració del Psicurt

Aquesta VI edició consolida Reus com a seu del festival, juntament amb Tarragona

per Alba Cartanyà, Reus, Catalunya | 27 de setembre de 2021 a les 11:38 |
Una imatge de la roda de premsa de presentació del festival | Alba Cartanyà
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Reus tornarà a ser seu del festival de curtmetratges sobre salut mental Psicurt. Del 7 al 10 d'octubre es projectaran al Teatre Bartrina i a l'Antiga Audiència de Tarragona els 29 curts de ficció i animació seleccionats, que aborden temàtiques com la violència masclista, el suïcidi, el dol, les addiccions o l'assetjament escolar, entre d'altres. La inauguració d'aquesta VI edició, es farà al Teatre Bartrina de Reus el dia 7 d'octubre; i l'acte de clausura tindrà lloc a l'Antiga Audiència de Tarragona el diumenge 10 d'octubre.

Jaume Descarrega, coordinador del Psicurt i membre de la Junta de Govern del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, ha assegurat que només té "paraules d'agraïment" per a l'Ajuntament de Reus. Ha recordat que la situació sanitària de l'any passat va "precipitar" que l'organització demanés poder fer algunes projeccions a Reus, i ha destacat que "aquest és el primer any que s'organitza el festival conjuntament amb els dos consistoris, el de Reus i el de Tarragona".

Programació

D'aquesta manera, a les dues ciutats es projectaran els 5 curts de la categoria d'animació i els 24 de la categoria de ficció. Després de cada projecció, el públic podrà votar cada curtmetratge des del seu telèfon mòbil mitjançant un codi QR. La votació a través del mòbil es va posar en funcionament l'any passat com una mesura per evitar el contagi de la covid-19 i, com que va ser un èxit, es manté enguany.

A més a més, s'han programat altres activitats, com per exemple la masterclass de Jorge Yúdice, guanyador del Psicurt 2020 amb el curt Cocodrilo, que porta per títol Aixecar un curtmetratge amb els teus propis mitjans. L'entrada és gratuïta i cal inscripció prèvia. 

Mesures anticovid

L'obertura de portes es farà 30 minuts abans de l'inici de cada activitat programada, per tal de garantir l'accés esgraonat, d'acord amb les mesures de seguretat marcades per normativa sanitària establertes amb motiu de la pandèmia. Per accedir-hi, cal portar posada la mascareta i complir totes les indicacions marcades per l'organització.

Sobre el Psicurt

El Festival Psicurt s'organitza cada mes d'octubre des de l'any 2016 pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC) i l'Ajuntament de Tarragona. A més, des de l'any 2020, també forma part de l'organització l'Ajuntament de Reus. Té com a objectiu donar a conèixer a la ciutadania els diferents àmbits de la salut mental (prevenció, promoció i intervenció) a través del cinema. És un projecte cultural, social i de salut que pretén promoure la creació artística i despertar la sensibilitat del públic al voltant de la salut mental, alhora que projecta les ciutats de Reus i de Tarragona com a referents culturals de Catalunya.

Cinema que educa

Any rere any, el Psicurt es consolida com un dels festivals temàtics relacionats amb la salut mental més importants del territori espanyol, tant per la qualitat de les obres rebudes com per la labor que realitza amb les persones més joves. D'una banda, amb la convocatòria dels premis Educurt i Educurt Express (obres de màxim 5 minuts) per a estudiants d'E.S.O., Batxillerat (BAT), cicles formatius, universitats i escoles de cinema. I, d'altra banda, amb projeccions i debats als centres educatius de Reus i Tarragona.

En aquesta línia, el regidor de Cultura i Educació, Daniel Recasens, ha remarcat la naturalesa educativa del festival i s'ha mostrat "content de continuar afegint peces a la cultura de la ciutat". Ha reiterat que la voluntat del govern reusenc és "arribar a com més col·lectius i disciplines millor" i per això ha agraït la presència del Psicurt de la ciutat.

Per part seva, la regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, ha posat l'accent en què "la salut mental forma part de les nostres vides" i espera que un festival com el Psicurt "desperti la sensibilitat entre el públic". 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: