1 de 10

Lliçons malaguanyades

per Xavier Guarque, 26 de setembre de 2021 a les 12:42 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Passada la glopada d'aire nou, sorgida per la necessitat sobrevinguda de la pandèmia i que va representar el "descobriment" del teletreball, ara diuen que tan sols una de cada tres empreses l’ha adoptat com una opció real. La majoria  tornen a la forma convencional de la presencialitat.

En aquest sentit, queda clar que les empreses encara assimilen millor veure i comportar com els seus empleats esfilagarsen la jornada laboral, però, això sí, des del seu lloc de treball. Que aquests puguin desenvolupar el treball des de casa seva, cosa que, en alguns casos, fins i tot, representava allargar la dedicació laboral. Sí que també és molt possible que l'"invent" convidava a més d'un o una a comportar-se segons la part de l'ADN humà, si més no on vivim, que fa aprofitar qualsevol dubte o manca d'ordre perquè sense vigilància i control fer la viu-viu.

De la mateixa manera, qui, en lloc de vacunar-se en un acte de seguretat pròpia i, sobretot, de solidaritat en uns moments en què qualsevol mesura de prevenció és poca, es deixa portar pels instints més primaris a l’hora d’utilitzar la confusió per un costat i la demanda de llibertat per l'altra, i així mostrar el costat més incívic. Per exemple, en manifestacions o macrobotellots, que  ja sobrepassen qualsevol context i no li trobo la gràcia a tenir-ho que acceptar com dret d'expressió, d'esbarjo o diversió.

Abundant en el tema, tot el que la humanitat havia guanyat en la millora de la contaminació, a conseqüència d'un tancament gairebé general de la indústria i la mobilitat al començament de la pandèmia, un any i mig després ja s'ha dilapidat i ja tornem a estar en els índexs alarmants d'abans. En aquest aspecte, qui creia que n'aprendríem i aprofitaríem el sotrac per corregir actuacions no comptava prou amb els interessos dels poders que realment governen el món.

Potser tot rau en el nivell de maduresa individual i global, i de solidaritat social, que marca que les disposicions, actituds i sensibilitats, finalment, no siguin les adequades i escaients en cada moment i situació.
 
Arxivat a:
Opinió
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: