VIDA MUNICIPAL

Cambrils redueix un 76,99% la ràtio d'endeutament en sis anys

S'ha passat de 1.409,74 euros de deute per habitant el juny del 2015, a 370,31 el setembre d'enguany

per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 27 de setembre de 2021 a les 08:00 |
Una imatge de l'Ajuntament de Cambrils | Cambrils.cat
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Cambrils ha aconseguit reduir un 76,99% la ràtio d'endeutament en sis anys. Al juny de l'any 2015, el deute era de 46,4 milions d'euros (105,74 % de ràtio d'endeutament), mentre que a data d'avui és de 12,9 milions d'euros (amb un endeutament consolidat del 28,75%, el més baix dels darrers 20 anys). Amb aquestes xifres, el deute per habitant s'ha reduït en 1.039,43 euros, passant dels 1.409,74 euros de deute per habitant del juny del 2015 als 370,31 del setembre del 2021.

Operació de crèdit per finançar projectes d'obraA banda, segons apunten fonts municipals, ja està prevista la concertació d'una operació de crèdit per a l'execució dels projectes de la rambla de Jaume I, l'avinguda de l'Esport i el barranc de la Verge del Camí per import de 3,9 milions d'euros, que situarà la ràtio d'endeutament en un 26,66% a finals de 2022.

El regidor d'Hisenda, Jaume Gila, explica que les claus per aconseguir el sanejament de les finances municipals, es concreten en diferents accions i mesures adoptades des del juny de 2015 fins avui. "No ha estat fàcil, ha calgut treballar amb molt de rigor per aconseguir optimitzar els recursos existents i realitzar amortitzacions extraordinàries", subratlla. "D'aquesta manera s'ha alleugerit la càrrega financera i això ha permès destinar aquests recursos a altres despeses que ha d'assumir l'Ajuntament, millorant els serveis i infraestructures", segueix.

En aquest sentit, des de l''Ajuntament s'ha volgut recordar que el consistori va ser "un dels pioners", l'estiu del 2015, en la implantació de la contractació electrònica "per tal de reduir els costos". Durant aquests sis anys s'han implementat diferents mesures de control i fiscalització, "orientant la gestió dels recursos públics cap a l'eficàcia i l'eficiència".

Uns pressupostos que "tenen en compte" els drets socialsPer a Gila, en els diferents pressupostos que s'han aprovat s'han tingut en compte "els drets socials, la millora de la gestió dels residus, el suport a l'activitat econòmica, el dret a l'habitatge, el suport a l'educació, la cultura, l'esport i la joventut, en el marc de la transparència i el bon govern".

Els romanents dels diferents pressupostos obtinguts durant aquests sis anys han estat positius, "fet que ha permès realitzar diferents accions de millora, fer front a l'impacte de la Covid-19 i donar resposta a les necessitats en cada moment", raona el regidor.

Per tot plegat, des del govern s'indica que l'estalvi aconseguit "s'ha traduït en mesures per rebaixar la pressió fiscal, ampliant les subvencions i bonificacions, implementant la tarifació social vetllant per tenir uns serveis de qualitat, així com ampliant la freqüència de pagament a proveïdors que treballen per l'Ajuntament, afavorint la liquiditat d'aquests". 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: