1 de 10
OBRES I MILLORES

Faran una rotonda d'accés al Mas Carpa des de l’avinguda de Tarragona

El projecte preveu una inversió de 791.000 euros i un termini d’execució de cinc mesos

Pellicer i Berasategui han presentat el projecte de la rotonda | Reus.cat
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 24 de setembre de 2021 a les 13:42 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha signat el decret d’aprovació inicial del projecte de construcció de la futura rotonda que donarà accés a la urbanització Mas Carpa des de l’avinguda de Tarragona. La rotonda "ha de contribuir a canviar la fisonomia de l’avinguda, del format de via interurbana actual a via urbana. Així, farà reduir la velocitat dels vehicles i reduir el risc que hi ha actualment en la incorporació de vehicles tant a la urbanització com a l’avinguda", han assenyalat fonts municipals. La presentació del projecte l'han feta el propi Pellicer i la regidora d'Urbanisme, Marina Berasategui.

Així mateix, el projecte preveu la continuació del carril bici existent a diversos trams de l’avinguda de Tarragona, i la futura connexió entre el carril bici al llarg de l’avinguda Tarragona. El projecte, reivindicat pels veïns de la urbanització Mas Carpa, preveu una inversió de 791.000 euros i un termini d’execució de cinc mesos.

Actualment l’avinguda Tarragona té una configuració de via interurbana i aquest projecte, juntament amb d’altres que impulsa l’Ajuntament, preveu convertir-la en una via urbana. El projecte, aprovat ara inicialment, consisteix en la creació d’una rotonda en la intersecció entre l’avinguda de Tarragona i la prolongació del carrer d’Estanislau Mateu, que "farà reduir la velocitat dels vehicles en l’avinguda i regularà el creuament actual, millorant les condicions de seguretat vial". 

En el punt de connexió entre la rotonda i el carrer d'Estanislau Mateu i Valls es disposarà d’un carril d’incorporació i un de sortida de la rotonda de 4 metres d’amplada cadascun, separats per una illeta distribuïdora. Es preveu també la implantació del carril bici en l’àmbit de projecte, el qual es prolongarà al llarg de tota l’avinguda de Tarragona "segons les previsions municipals d’ampliar la xarxa ciclable de la ciutat". S'ha projectat igualment la construcció de voreres que "permetin la circulació segura de vianants com correspon a una via urbana". Al costat nord de l’avinguda de Tarragona i en ambdós costats del carrer d'Estanislau Mateu i Valls s’executarà una vorera de 2 metres d’amplada a diferent nivell.

Els espais fora de la nova vorera, i que actualment són ocupats pels carrils d’acceleració i desacceleració, es convertiran en zones verdes. D’altra banda, els treballs es complementaran amb la renovació de l’enllumenat en l’àmbit de projecte, amb lluminàries led per millorar l’eficiència energètica. 
 

Dibuix del projecte Foto: Reus.cat

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: