1 de 10
DEFUNCIONS

Es mor Pere Virgili Gatell, regidor a Roda de Berà durant dos mandats

Va ser un dels promotors de l’Expo-Cançó, va treballar amb l’arquitecte Josep Maria Jujol en la restauració de la capella de Mas Carreras i des del 2012 era el director del Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Pere Virgili Gatell, en una imatge cedida | Arxiu Jeroni Roca
per Nació Tarragona, Tarragona | 24 de setembre de 2021 a les 12:40 |
Aquest article es va publicar originalment el 24 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest divendres al matí Pere Virgili Gatell s'ha mort als 91 anys. Pare de l’actual alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili Domínguez, va ser regidor de l’Ajuntament durant dos mandats, entre els anys 1987 i 1991, amb l’alcalde Rafael Ciuró i el Grup Integrador Roda; i del 1991 a 1995, també amb Ciuró com a alcalde, però sota les sigles de Convergència i Unió.

Durant la seva joventut, en la dècada dels anys 40, va conèixer l’arquitecte Josep Maria Jujol amb qui va tenir l’oportunitat de col·laborar en els treballs de restauració de la masia i la capella de Mas Carreras. La manera de dibuixar de Jujol van despertar el seu interès pel dibuix i la pintura, i era autor de més de tres-cents dibuixos i autor del llibre Dibuixos a ploma de Roda de Berà publicat el 2004, de racons i monuments del nostre municipi. En Pere era també un apassionat del teatre, fet que el va portar a formar part de la companyia de teatre Lluis Marco durant molts anys.

També va ser un dels promotors de l’Expo-cançó, demanant l’ajuda del periodista Luis del Olmo, juntament amb la resta de membres del comitè organitzador, perquè els ajudés a tirar endavant aquesta iniciativa durant 14 edicions, del 1972 al 1985.

Durant els últims anys es va abocar en la creació, creixement i constant millora del Museu de la Ràdio Luis del Olmo, al costat del radiofonista, sent el seu director des de la inauguració l’any 2012. Les banderes de l’Ajuntament de Roda de Berà onejaran a mig pal durant tres dies en senyal de dol.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: