OBRES I MILLORES

Llum verda de la Generalitat a la rotonda que enllaçarà l'avinguda de l'Esport amb la T-312, a Cambrils

El cost d'execució l'assumirà la Generalitat perquè es tracta d'una infraestructura de la que n'és titular

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 24 de setembre de 2021 a les 09:53 |
El punt on s'ha de construir la rotonda | Google Maps
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Pas endavant en el desenvolupament de l'avinguda de l'Esport, un projecte estratègic en l'ordenament de la mobilitat a l'entorn de la nova estació ferroviària de Cambrils. La Generalitat ha donat llum verda al projecte de la rotonda que connectarà el nou vial i la carretera T-312.

La direcció general d'Infraestructures de Mobilitat ha adaptat el projecte desenvolupat per l'Ajuntament de Cambrils i executarà les obres. L'avinguda de l'Esport, un projecte aprovat definitivament pel ple fa uns mesos, serà un nou vial de circumval·lació, el nou accés nord de Cambrils i una connexió estratègica amb el corredor del mediterrani.

L'avinguda connectarà el nucli urbà, la zona esportiva municipal i la nova estació ferroviària amb l'A7 i l'AP-7; facilitarà l'entrada i sortida al barri antic, i descongestionarà el trànsit de vehicles i bicicletes que es desplacen cap als nous equipaments.

Amb la comunicació de l'aprovació definitiva del projecte, la Generalitat resol la necessària connexió entre el nou vial, de doble calçada, i la carretera T-312 fent servir una rotonda. La direcció General d'Infraestructures de Mobilitat té a punt el projecte tècnic i preveu licitar les obres de construcció en els propers mesos.

El cost d'execució l'assumirà la Generalitat perquè es tracta d'una modificació sobre una infraestructura de la que n'és titular. De forma complementària, l'Ajuntament construirà un viaducte per salvar el desnivell del barranc de la Mare de Déu del Camí i connectar el futur vial amb la rotonda que impulsarà la Generalitat.

L'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha valorat de forma molt positiva l'aprovació del projecte per part del Govern. "És el fruit de moltes gestions a nivell polític i tècnic, gairebé dos anys de tràmits i d'estreta col·laboració i bona entesa entre l'Ajuntament i el Departament de Territori de la Generalitat. Aquesta entesa ha estat clau i imprescindible per poder desenvolupar el projecte municipal de l'avinguda de l'Esport. El resultat encaixa en la visió de futur que tenim a l'Ajuntament sobre la mobilitat al municipi i els nous usos i serveis que es generaran a l'entorn del parc del Pinaret", ha dit.
 

Una simulació del projecte Foto: Cambrils.cat

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: