1 de 10
JUDICIAL

Expulsat de la carrera Manuel Arce, el jutge tarragoní que no treballava prou

El Consell General del Poder Judicial va votar-hi majoritàriament a favor

El jutjat de família de Tarragona, a l'avinguda de Roma | Josep M. Llauradó
per Nació Tarragona, Tarragona | 24 de setembre de 2021 a les 09:47 |
Aquest article es va publicar originalment el 24 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Manuel Arce, cessat aquest passat mes de febrer tal com va avançar NacióDigital, ha estat expulsat definitivament de la comunitat de jutges segons ha votat el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) espanyol. El cessament anterior era per un termini de tres anys, però ara l'òrgan estatal titlla de falta molt greu la desatenció de les seves tasques com a jutge de família a Tarragona, així com el retard injustificat i reiterat en la tramitació de múltiples processos judicials, segons avança el diari El Mundo.

En total, 14 vocals han votat a favor de l'expulsió i només 7 en contra, a proposta del promotor d'acció disciplinària, Ricardo Conde, que reclamava que fos cessat definitivament de les seves funcions, més enllà de les sancions que ja tenia vigents. I és que en total se l'ha sancionat en quinze ocasions pel seu historial dels últims set mesos de pràctica professional en què podia emetre com a molt tres sentències al mes i va suspendre 28 vistes orals.

Amb aquesta decisió, Arce es converteix en el primer a ser expulsat de la carrera a causa d'una falta disciplinària. No han estat poques les persones que s'han queixat pel comportament d'aquest jutge. Manuel Arce Luna es va aferrar al seu lloc de treball a principis d'aquest 2021 quan va tornar durant tres setmanes a fer de jutge malgrat haver estat suspès per 3 anys, ja que la sentència encara no era ferma. Durant aquest període va continuar en les seves funcions al jutjat de família de Tarragona, el número 5 de primera instància. Va ser ell mateix qui va recórrer la sentència al CGPJ, qui ara considera que no només se l'havia de cessar per 3 anys sinó de manera permanent.

La seva arribada a Tarragona no va ser ben vista ni pels advocats ni pels seus clients per la fama que el precedia i fins i tot alguns es van arribar a queixar. En total, es calcula que els casos pendents de resolució van augmentar un 17%, majoritàriament divorcis i separacions, i que el temps de resposta mitjà s'havia incrementat en més d'un mes.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: