FESTES

Torna la festa major de Sant Miquel de Mont-roig del Camp

Fins al diumenge, amb actes per a tots els públics

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 29 de setembre de 2021 a les 08:00 |
Detall del cartell de la festa major | Cedida
Mont-roig celebrarà, del 29 de setembre al 3 d’octubre, la festa major en honor a Sant Miquel. Després de diversos mesos sense programació festiva a causa de la Covid-19, l’Ajuntament torna a organitzar les festes per tal que tothom pugui sortir al carrer i reviure de nou, aquesta festivitat. Tot i això, el consistori ha volgut recordar que "la pandèmia no s’ha acabat" i ha demanat a la ciutadania que gaudeixi de les festes "amb responsabilitat". En aquest sentit, s’ha informat que les mascaretes seran obligatòries a tots els actes, així com respectar les distàncies de seguretat.

Els actesA més, alguns dels actes requeriran reserva d’entrades per tal de controlar l’aforament. Per la festivitat de Sant Miquel, el dia 29, s'ha previst una jornada de portes obertes del Club de Billar, el matí d’inflables al parc Maria Martori, la missa en honor a Sant Miquel i un scape room. Ja a la tarda, tindrà lloc l’actuació del grup Mr. Jäck i el pregó de festes, que anirà càrrec d'Irene Aragonès Gràcia, primera diputada mont-rogenca al Parlament de Catalunya. Seguidament hi haurà l’espectacle de ball Shall We Dance i a les 10 de la nit el castell de focs artificials.

Dijous 30 de setembre arribarà un dels plats fots per a la canalla, com és l’actuació del grup Reggae per xics-The Penguins i divendres un altre dels actes destacats: l’elecció de la Pubilla i l’Hereu de Mont-roig del Camp 2021, un certamen que de forma excepcional s’ha inclòs dins les festes de Sant Miquel, després que s’hagués de suspendre el 2020 i ajornar el passat mes de maig. En aquesta ocasió es compleixen, a més, 60 anys de l’elecció de la primera pubilla, per la qual cosa durant l’acte es farà un petit homenatge a totes les pubilles que hi han participat al llarg dels anys. La vetllada finalitzarà amb l’actuació de l’orquestra Mr. Highland.

Dissabte tindrà lloc el mercat de Sant Miquel, organitzat per l’associació El Portal, on es podran trobar productes d’artesania i degustacions i l’animació de La família pagesa. També hi haurà el contacontes del Pitot i la Pitota i la Roca i el Miquel, seguit d’una gimcana familiar, un campionat del Club de Billar Mont-roig, la competició de futbol organitzada pel Club Athletic Mont-roig o les representacions del ball de Dames i Vells, organitzades pel grup de teatre els Xuts. Dissabte també torna el concert jove amb el Dj OGT, Segonamà i Dr.Prats, que oferiran l’últim concert de la seva gira.

Ja diumenge serà el torn de la recepció institucional a les Pubilles i Hereus, l’ofrena floral i la ballada de gegants i capgrossos. L’activitat comptarà amb la participació de la Colla Gegantera del Barri dels 6 carrers i l’acompanyament dels Grallers de Mont-roig. A més, també ballaran els Gegants de la Vila i els capgrossos que han elaborat als tallers culturals els nens i nenes de Mont-roig. A la tarda, hi haurà un espectacle de titelles a càrrec de l’Invisible titelles i la Festa Gran, un acte d’homenatge a les persones que han ajudat de forma voluntària a la gent gran durant la pandèmia i recordatori de totes aquelles que han marxat sense la companyia de la família i amics. Seguidament el grup Sopa de Peix oferirà una cantada d’havaneres. Les festes finalitzaran amb l’espectacle Melanie Amazing, un xou còmic i participatiu de màgia dirigit pel Mag Lari.

Ruta PintxutsA més, del 27 de setembre al 3 d’octubre es podrà fer la ruta dels Pintxuts, una proposta gastronòmica a través de la qual diversos bars i restaurants de Mont-roig oferiran, per 3 euros, un pintxo i una beguda. Les persones que facin un mínim de cinc Pintxuts i segellin el fulletó entraran al sorteig de set dinars o sopars per a dues persones als restaurants participants.

Reserva d’entradesTots els actes de les festes són gratuïts, excepte el concert Jove. En aquest cas les entrades es poden comprar de forma anticipada a 7 euros al Casal de Joves K1 de Mont-roig del Camp i a l’Oficina de Turisme de Miami Platja.
L'horari és de dimarts a divendres, de dos quarts de 10 del matí a dos quarts de 2 del migdia, i de dos quarts de 5 de la tarda a dos quarts de 8 del vespre.  El dissabte, serà de 10 del matí a 1 del migdia (excepte el 2 d’octubre). També a la Taquilla de la Carpa de les Festes a 7 euros, de 5 de la tarda a 8 del vespre.

Per altra banda alguns dels actes requereixen reserva d’entrades, que es pot fer a través del web o bé a través de l’aplicació del mateix nom. En cas de dificultat, les entrades es poden reservar a través del telèfon 608 23 62 43, els dies 24, 27 i 28 de setembre, de 9 a 1 o bé presencialment a l’oficina del Departament de Festes (del Centre Polivalent) els mateixos dies i horaris. També a la Biblioteca Joan Miró de Mont-roig els dies 24, 27 i 29, de 3 de la tarda a 8 del vespre. Es podran recollir màxim cinc entrades per persona i s’haurà d’indicar nom, cognom i correu electrònic i per accedir als espectacles i actes anteriorment descrits s’haurà de portar l’entrada o el resguard de la inscripció.

L’Ajuntament es reserva el dret de modificar el programa de festes si per causes de darrera hora o per noves mesures Covid-19, es considera necessari. En aquest cas, les modificacions es donaran a conèixer pels canals de comunicació municipals
Participació