1 de 10
SANTA TECLA 2021

Santa Tecla, malgrat tot

La plaça de la Font de Tarragona recupera l'esperit del Seguici popular

Instant de la tanda de lluïment del Seguici popular de Santa Tecla 2021. | Josep M. Llauradó
per Josep Maria Llauradó Serra, Tarragona | 22 de setembre de 2021 a les 20:46 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Amb entrades i sessions limitades, sense servei de bar i sense poder aproximar-se als elements del seguici, aquest dimecres al vespre la plaça de la Font ha viscut les primeres sessions de la tanda de lluïment. Balls, gegants i la fauna mitològica local ha pres l'escenari de davant l'Ajuntament de Tarragona en la vigília del dia de la patrona.

I és que malgrat tots els impediments majoritàriament conseqüència de la pandèmia, centenars de persones no s'han volgut perdre els instants sovint més esperats de l'any: cantar, ballar i sobretot moure les mans amb l'Amparito Roca i les melodies més típiques de cada agrupació.

De la mateixa manera que amb el seguici petit, l'acte és aprofitat especialment per famílies, que enguany se les han hagut d'empescar per aguantar les més de dues hores de l'espectacle per estar ben hidratats i alimentats, donat que els bars han tancat els seus establiments en senyal de protesta contra el govern municipal.

Les primeres files s'han buidat amb l'arribada dels grups de foc i fins i tot més d'un ha hagut de lamentar haver romàs a l'àrea d'influència de les espurnes. En una situació normal, desenes de joves tapats i sense tapar s'animarien a ballar sota el foc, però aquest cop tocava simplement mirar-s'ho des de lluny i aplaudir les actuacions. Fins i tot l'organització ha hagut de cridar l'atenció a la canalla perquè insistien a donar la mà a gegants i nans quan passaven pel lateral de la plaça.

La tanda de lluïment té encara sessions demà dijous, dia de Santa Tecla, però tal com ha succeït en la resta d'esdeveniments programats ja no queden entrades. Tampoc per a la diada castellera a la mateixa plaça de la Font a partir de tres quarts de dues de la tarda, si la pluja ho permet.

FOTOS El Seguici popular surt de nou per Santa Tecla

També hauries de llegir
Fa 62 setmanes

El Seguici popular surt de nou per Santa Tecla

Participació