OCI

Una mica de cultura per al cap de setmana, amb Reusdigital.cat

Sex education, una de les recomanacions culturals del cap de setmana | Netflix
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 24 de setembre de 2021 a les 08:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un cap de setmana més, arriben les recomanacions culturals de Reusdigital.cat per al gaudi dels seus lectors. Hem fet la selecció amb cura, com sempre, per tal de compartir sèries, discos i llibres que siguin del vostre interès. Més enllà de Misericòrdia, de ben segur que trobareu una estona per gaudir d'una bona lectura, d'una agradable cançó o d'una entretinguda vetllada de cinema. 

Marc Busquets recomana "Sex education"

És una de les produccions estrella de Netflix i és lògic. Sex education és una sèrie que d'entrada podria semblar ser adreçada als adolescents, però que pot ser atractiva per a qualsevol franja de públic perquè aborda qüestions universals des de perspectives molt diverses.

Ara, la plataforma ha estrenat una tercera tanda d'episodis en una aposta que s'allunya una mica de les dues anteriors. La narració és coral, hi ha més personatges i trames i el motor de tot plegat (la consulta sexual que impulsa el jove protagonista per atendre els dubtes dels seus companys) passa a ser quelcom secundari, fins i tot inexistent. 

Si Sex education funciona és perquè barreja amb prou traça determinats elements de comèdia amb d'altres més dramàtics, i perquè és una ficció que no tracta els seus adolescents protagonistes ni els espectadors com si fossin ximples i superficials. Si heu vist les temporades 1 i 2, és possible, però, que detecteu certa pèrdua de rumb en el conjunt. Hi ha tantes coses per lligar que, a posteriori, els tancaments de segons quines històries semblen més aviat precipitats. 

Cal destacar, a banda, el component entre pedagògic i divulgatiu que pot tenir per als qui ja tenim una edat, i que som d'una generació en què les coses eren d'una altra manera. 
 
 

Marià Arbonès us recomana escoltar el disc “An Ancient Muse”, de Loreena McKennitt

Aquest cap de setmana us recomano escoltar el disc An Ancient Muse, de Loreena McKennitt (Morden, Canadà, 1957), una cantant i intèrpret de piano i arpa d'ascendència escocesa i irlandesa. La seva música està centrada en el folklore celta, que enriqueix amb detalls multiculturals derivats de les seves inquietuds i dels viatges que ha fet per tot Europa i Orient. 

Com molts altres autors d'aquest perfil musical, la vaig conèixer gràcies al programa Diálogos 3, dirigit per Ramón Trecet, i des de llavors no he deixat d'atendre les seves propostes musicals. Suposo que, com a molts dels seus fans, el primer que em va atreure d'ella va ser la seva veu, poderosa i excitant, que s'ha convertit en un instrument més. 

An Ancient Muse, setè àlbum d'estudi de McKennitt, és el fruit d'un llarg treball de recerca i d'un periple que va conduir aquesta intèrpret i compositora per molts països seguint el rastre dels pobles cèltics. El resultat és una amalgama de melodies i ritmes de tradició escocesa i irlandesa amb altres de Grècia, Turquia o Mongòlia. Pel camí, McKennitt reflexiona sobre els conceptes de llar, de viatge ―en totes les seves interpretacions― i de la barreja cultural que sustenta la història humana. L'Estat espanyol també té un paper important en aquesta edició, ja que el disc inclou tres cançons gravades en directe a l'Alhambra de Granada. 

Per a aquest àlbum, McKennitt compta amb els seus músics habituals i convida altres artistes, com Haig Yazdjian, Panos Dimitrakopoulos, Sokratis Sinopoulos, Georgios Kontogiannis i el grup de percussionistes Krótala. L'àlbum ofereix un tresor d'instruments, des de l'arpa, la samfoina i l'acordió fins a l'ud, el kanoun i el nyckelharpa (el violí escandinau). Les cançons inclouen els ritmes seductors i les influències de la ruta de la seda en el tema Caravanserai; Penelope's Song, un himne a l'amor indestructible, i l'escenari musical del poema de Sir Walter Scott, The English Ladye and the Knight. En total, el disc aplega nou cançons. 

Al vídeo de sota us adjunto Beneath a Phrygian Sky, una peça inspirada en la seva estada a les ciutats de Gòrdion i Efes, a Turquia.
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: