OBRES I MILLORES

175.000 euros per remodelar el Roserar del Mas Iglésias i el parc de García Lorca

Les obres són als plans directors de manteniment de la via pública

Una imatge d'arxiu del Roserar del Mas Iglésias | Reus.cat
per ReusDigital, 22 de setembre de 2021 a les 16:18 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Reus ha publicat aquest dimecres, 22 de setembre al perfil del contractant la licitació de dos contractes d'obres inclosos en el pla director de manteniment de la jardineria de la ciutat: el de la remodelació del Roserar del Mas Iglésias i el de la remodelació del parc de Federico García Lorca. El primer, surt amb un pressumpot de licitació de 75.0000 euros i un termini d'execució quatre mesos. El segon, amb un pressupost de 100.000 euros i tres mesos d'execució de les obres.

Les obres s'emmarquen en el desplegament dels plans directors de manteniment de la via pública, que preveuen una inversió total d'1,3 milions d'euros amb l'execució dels plans d'asfaltat, voreres i passos de vianants, mobiliari urbà i jocs infantils, enllumenat públic, jardineria, i fonts ornamentals i de boca.

Roserar del Mas IglésiasLa intervenció prevista és la renovació de les terres dels parterres dels rosers i la col·locació de vores per tal d’evitar que entri l’aigua de pluja i malmeti el sòl. L’àmbit d’actuació del roserar s'ha definit d'acord a la disponibilitat pressupostària. El parc s'ha dividit en 49 zones diferents, i s'actuarà en un total de 38 zones. Les actuacions que es portaran a terme preveuen que el roserar tingui una major supervivència de les diferents varietats dels rosers i a l’hora es podrà reduir la despesa de manteniment.

Les obres a realitzar en aquesta primera fase caldrà portar-les a terme durant els mesos de novembre a febrer degut a que cal fer els transplantament dels rosers a l’inici de les obres en el mes de novembre dins del mateix recinte del roserar i al final en el mes de febrer caldrà retornar al seu lloc els rosers trasplantats.

Parc de Federico García LorcaLes actuacions de remodelació previstes són en aquest pas passen pel sanejament i la renovació de les terres vegetals; la plantació de plantes aromàtiques per l’ajuda de la lluita biològica, la plantació de planta vivaç per renovar espais i diversificar amb noves espècies, la renovació de la xarxa de reg, la creació d’un camí amb sauló, i el recondicionament de les àrees de pas de sauló.

Amb el pas dels anys les terres dels parterres s’han contaminat amb espècies no adients i les terres s’han desplaçat i en una gran longitud han colgat el plint de la vorada existent que fa de separació amb la zona de sauló. Els arbustos i les gespes s’han envellit donant actualment una imatge poc ordenada. L’arbrat també està envellit i requereix el fer el seu condicionament per tal de millorar la seva imatge.

La xarxa de reg també està molt envellida tant pel que fa al sistemes de control com els conductes de distribució, tubs de degoteig i aspersors. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: