EL TEMPS

S'esperen pluges intenses a tot el litoral, aquest dijous

Protecció Civil activa l'alerta del pla Inuncat pels primers aiguats, que es poden produir al Montsià i al Baix Ebre

per Lluís Girona, Barcelona, Catalunya | 22 de setembre de 2021 a les 15:43 |
El Servei Meteorològic de Catalunya ha situat en el grau 4 de 6 l'avís per la intensitat de la pluja | ACN
Alerta per perill alt de pluges intenses a tot el litoral català per aquest dijous. El Servei Meteorològic de Catalunya ha situat en el grau 4 de 6 l'avís per la intensitat de la pluja, que pot afectar entre la tarda d'aquest dimecres i tot el dia de dijous en bona part de la costa catalana.

En concret, aquest perill alt engloba totes les comarques que hi ha entre el Montsià i el Maresme, passant també pel Barcelonès. Per altra banda, es manté un perill moderat a les comarques del prelitoral, com per exemple el Vallès Occidental i el Vallès Oriental, entre d'altres.
 
Davant l'avís del Meteocat, Protecció Civil ja ha activat l'alerta del pla Inuncat, ja que els primers aiguats es podrien produir des d'aquesta mateixa tarda de dimecres especialment a les comarques del Montsià i del Baix Ebre. Pluges de menor intensitat també es poden produir a comarques de la costa de Tarragona i Barcelona.
 
En previsió d'aquesta intensitat de la pluja, Protecció Civil demana limitar al màxim la mobilitat per vies interurbanes, extremar les precaucions al volant per les zones on plogui fort i respectar els tancaments de guals i zones inundables. Al Montsià i al Baix Ebre també s'ha recomanat suspendre les activitats a l'aire lliure.

Altres notícies que et poden interessar​​
Participació