ENSENYAMENT

L’Escola Internacional del Camp celebra el seu 10è curs

El centre compta amb estudiants de més de 50 municipis del sud de Catalunya i més de 40 nacionalitats diferents

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 22 de setembre de 2021 a les 13:54 |
Una imatge de l'acte de presentació del 10è curs de l'EIC | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Escola Internacional del Camp (EIC) arriba enguany al seu 10è curs en funcionament i ho ha volgut celebrar amb un acte institucional, que ha comptat amb la participació d’alumnat, staff, famílies, patronat i autoritats del territori. Sota el títol 10 anys fent escola Sòcrates Educa, l’acte, celebrat dies enrere al Fòrum de l’escola, va ser inaugurat pel director de la Fundació EIC, Jaume Vilella.

Vilella va voler agrair el suport rebut a tota la comunitat educativa, staff, alumnat i famílies, a més del patronat, l’Ajuntament de Salou, el Departament d’Ensenyament, les empreses i els donants privats, entre d’altres. Tot seguit va arribar el torn del president de la Fundació EIC, Gabriel Ferraté, que es va mostrar orgullós de veure com estudiants de cinc promocions ja estan en universitats i treballant arreu del món.

Ferraté va destacar que “més del 50% dels nostres estudiants estan en universitats de fora i el 100% d’ells en els projectes que s’havien proposat”. El director del Serveis Territorials del Departament d’Eduació de Tarragona, Joan Manel Audí, i l’alcalde de Salou, Pere Granados, van tancar els parlaments. La part lúdica de l’acte va arribar amb l’actuació de l’alumnat de 5è de primària, la lectura de la història Un viatge singular, del Camp de Tarragona al món, a càrrec d’estudiants de batxillerat i una actuació musical amb veu i i piano. L’acte es va clausurar amb una tronada de final de festa.

Model educatiuDes que l’EIC va començar la seva vida, el creixement del projecte ha estat tant quantitatiu com qualitatiu. A nivell qualitatiu, els resultats pedagògics i acadèmics del model educatiu, Sòcrates Educa, han quedat demostrats, segons apunten des del centre. No només parlen de notes mitjanes de batxillerat i selectivitat per damunt de la mitjana estatal i a nivell de les millors mitjanes mundials, sinó que l’alumnat aconsegueix anar a la destinació universitària desitjada, expliquen des de l'EIC. 

Destaca el fet que la meitat dels estudiants escullen universitats de fora de l’estat. Pel que fa a la qüestió quantitativa, l’EIC va néixer amb la mentalitat de ser una escola de dues línies, de P1 fins a batxillerat, i que ha anat creixent sostingudament amb alumnes de diferents procedències. Actualment, compta amb estudiants de més de 50 municipis del sud de Catalunya i més de 40 nacionalitats diferents. Més del 50% de la població de l’escola ha vingut de fora de Catalunya i l’estat.

L’objectiu és continuar fent créixer el model educatiu Sòcrates Educa per a què més alumnes se’n puguin beneficiar fins arribar a omplir les dues línies de P1 a Batxillerat. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: