DIVULGACIÓ

L’acte central de la Nit Europea de la Recerca portarà tallers científics a la plaça de Corsini

Aquest proper divendres

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 22 de setembre de 2021 a les 10:10 |
L'acte central és divendres, a Tarragona | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un centenar d’investigadors de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i dels instituts de recerca del territori (IISPV, ICAC, IPHES i IISPV) participaran aquest proper divendres a la Nit Europea de la Recerca, un esdeveniment públic dedicat a la divulgació de la recerca que té lloc cada any a 300 ciutats de 30 països d’Europa alhora i que, per quarta vegada, s’organitza a les comarques de Tarragona. La fira de tallers científics té com a destinatari públic d’edat molt diversa i implica el contacte directe entre investigadors i audiència a través de tallers que combinen l’educació científica i la participació directa.

S’impartiran 26 tallers de diferents disciplines a la plaça de Corsini de Tarragona, que permetran el públic de totes les edats circular de l’un a l’altre seguint totes les mesures de seguretat. Inclouen aspectes relacionats amb pràcticament totes les disciplines científiques, enguany amb una atenció especial a l’Any Internacional de les Fruites i les Verdures. La Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Tarragona, a través de la Conselleria d’Educació i l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona (IMET) en són els col·laboradors i patrocinadors principals.

L’esdeveniment comptarà amb el suport Mercat Central de la ciutat i de l’empresa Borges. Accés sense inscripció L’obertura dels tallers serà a dos quarts de 5 de la tarda i s’hi podrà participar fins a les 9 del vespre. Els joves que hi accedeixin tindran un passaport científic que hauran d’omplir participant en diferents tallers i que els donarà accés a regals relacionats amb la Nit Europea de la Recerca.

L’accés al recinte es farà pel carrer de Canyelles i estarà regulat per seguir les mesures preventives de la covid-19. Per tant, no es requerirà inscripció però es controlarà l’aforament per evitar aglomeracions. Serà necessari l’ús de mascareta en tot el recinte, ja que no es podrà mantenir la distància de seguretat.

Actes previs i posteriors


Com a activitat prèvia, des de dilluns 13 de setembre, els mercats i els mercadets de Tarragona han estat els protagonistes de la primera activitat de la Nit Europea de la Recerca. Fins al dia 26 de setembre, a les parades de fruita i verdura, d’aquests espais es podrà trobar informació sobre què són els polifenols, quins són els beneficis per a la salut d’aquests compostos naturals i quins són els productes de temporada que en tenen un contingut més alt.

La iniciativa, organitzada per la URV en col·laboració amb Mercats de Tarragona, té per objectiu fomentar i posar en valor el consum de producte de temporada i proximitat aportant informació avalada científicament i fer divulgació sobre un concepte, el dels polifenols, que encara no és prou conegut.

I durant aquesta setmana investigadors de la URV i els instituts de recerca imparteixen xerrades i tallers de diferents disciplines als instituts de secundària que ho han sol·licitat. El matí de dissabte, 25 de setembre, s’organitzarà una ruta científica a Tarragona, amb Antoni de Martí i Franquès com a protagonista. Aquesta activitat ja té les entrades exhaurides. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: