ENTITATS

El Bravium podria instal·lar-se al segon pis del nou Centre Catòlic, després de les obres

L'entitat desconeix la durada de la reforma i el futur model de gestió que hi haurà

per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 21 de setembre de 2021 a les 19:36 |
Una imatge del teatre del Centre Catòlic, mesos enrere, durant el trasllat del Bravium | Marc Busquets
El Bravium ja ha rebut una proposta per part de l'Arxiprestat, titular del Centre Catòlic, sobre el futur espai que ocuparà al renovat edifici del carrer de la Presó un cop s'acabin les obres que s'hi porten a terme. El president de l'entitat, Ferran Figuerola, ha exposat aquesta tarda de dimarts que en una recent trobada a l'edifici van poder veure l'evolució dels treballs i que se'ls ha ofert instal·lar-se al segon pis, tot ocupant un espai d'uns 70m2, i que esdevindria la seu social del col·lectiu. 

La visita a les obres, ha revelat Figuerola, es va produir unes setmanes enrere. "Han tirat envans, i foradat parets i sostres", ha comentat. Fins al tancament del Centre Catòlic, el Bravium usava un espai a la planta baixa de l'immoble com a secretaria i sala de juntes. En endavant, però, a la zona hi haurà una sortida d'emergència a l'exterior, raó per la qual se'ls ha proposat traslladar-se al segon pis de la casa quan les obres s'hagin enllestit. 

Cal recordar que un cop l'Arxiprestat va anunciar el tancament de l'edifici pel seu "mal estat", el Bravium va haver de buidar l'espai i traslladar el seu material a una nau al carrer de Sant Llorenç, propietat d'un soci, i que podrà desenvolupar la seva activitat a l'Orfeó Reusenc. L'acord assolit amb l'Església, segons es va fer saber abans de l'estiu, contempla que l'entitat presidida per Figuerola compti amb prou lloc al nou Centre Catòlic. De les obres no se'n sap quina durada tindran, ni quin pressupost tenen, ha assegurat. La junta del Bravium desconeix igualment si el Centre Catòlic serà rebatejat quan s'hagi completat la reforma, ni per quin model de gestió s'optarà. En tot cas, Figuerola ha argumentat que seria "adequat" que la propietat tingués un gestor, "en especial dels espais comuns" que haurien de compartir les entitats que hi hagi i que "cobri els lloguers". Fins al tancament de la casa, el col·lectiu no en pagava. El gener de 2020, però, va vèncer el contracte que els components del Bravium tenien amb els titulars de l'espai. Després de mesos d'intentar negociar-ne un de nou, la passada primavera es va anunciar la clausura de l'immoble pel seu estat. 
Participació