1 de 10
ART

El paisatge prioratí, objecte d'una mostra d'art al Castell de Falset

S'hi exposen, des d'aquest dissabte, obres d'Icart, Roig Aguiló, Josep Cruañas, Bernat Sarsanedas i Begoña Uriarte

L'obra del garrotxí Josep Cruañas forma part de l'exposició al Castell de Falset | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 24 de setembre de 2021 a les 08:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest proper dissabte 25 de setembre, al Castell de Falset s'hi inaugurarà l’exposició de pintura i escultura Els paisatges de l’art. Diferents visions de la natura, tant feréstega com esplendorosa, s’exposaran a la capital del Priorat. La mostra reunirà obres del pintor tarragoní Josep Icart, el reusenc Josep Roig Aguiló, el garrotxí Josep Cruañas, l’osonenc Benet Sarsanedas i l’escultora guipuscoana Begoña Uriarte.

Atrapats per la plàstica del paisatgeL’exposició, que s’allargarà fins al 7 de novembre, és fruit de la col·laboració amb l’Arxiu Morató Aragonès de Cornudella de Montsant. La principal virtut d’aquesta mostra, s'ha exposat des de l'organització, "és convidar el públic a descobrir diferents lectures i interpretacions sobre el paisatge".

Tot i que les obres exposades no se cenyeixen al territori prioratí, tots els autors comparteixen haver estat atrapats per la força plàstica del paisatge del Priorat i la serralada del Montsant. L’exposició s’inaugurarà aquest dissabte a les 6 de la tarda, i té vocació de continuïtat.

Diferents visionsTant el Castell de Falset, com l’Arxiu Morató Aragonès, comparteixen voler ampliar l’oferta cultural amb exposicions que donin projecció pública al treball d’alguns artistes. Però l’objectiu principal d’aquestes iniciatives seria "potenciar la comarca a través de l’art plàstic", s'assenyala.

Tal com explica la mateixa organització de l’exposició, les obres que es podran veure al Castell de Falset mostraran diferents visions de la natura. Icart ho retrata a través de la seva contundència cromàtica amb negres, rojos i terres, Roig Aguiló ho fa a través de blaus i blancs molt subtils. Sarsanedas es dedica a ressaltar els matisos de verds i vermells que es troben a la naturalesa.

Per la seva banda, Cruañas mostra paisatges amb llum diàfana. Per últim, l’escultora Uriarte exposa una sèrie d’escultures de petit format i plafons fets amb planxes d’acer, fustes, ceràmica i altres materials de rebuig.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: