PORT TARRAGONA

El Port de Tarragona va seguir creixent a l'agost

En els darrers 12 mesos, acumula 30 milions de tones de mercaderies

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 20 de setembre de 2021 a les 17:37 |
Una embarcació al Moll de Castella del Port de Tarragona | Cedida
El Port de Tarragona va mantenir, aquest passat mes d’agost, la seva tendència ascendent, i va créixer un 44,1% en comparació al mateix període de l’any passat. A més, l’acumulat anual també segueix creixent un 24,3% més que el 2020. Així doncs, en els darrers 12 mesos, les dàrsenes tarragonines han vist passar 30,36 milions de tones de mercaderies.

Caldria remuntar-se al maig de 2019 per trobar uns registres similars de mercaderies. La recuperació de tràfics més importants es registra en productes energètics, petrolífers i agroalimentaris. En el moviment de Càrrega General, el Port de Tarragona ja millora els nivells d’abans de la pandèmia amb un increment del 24,36% en l’acumulat respecte 2019. Així, en el cas del moviment de contenidors, s'ha assolit un creixement del 48,5% respecte l’agost de 2020.

Pel que fa al tràfic de líquids a doll fins a l'agost s'han mogut 14,2 milions de tones, xifra que suposa un increment del 20,2% respecte a l'any anterior, quan es van manipular 11,8 milions de tones. D’aquesta manera, entre gener i agost d’enguany, el Port de Tarragona registra dades positives en pràcticament tots els tràfics. Així doncs, els productes agroalimentaris creixen un 19,1%, els productes químics tenen un augment de 40,7%, i els productes siderometal·lúrgics escalen fins els 132,8%.

L’excepció és el tràfic de vehicles, que ha baixat en 2.000 unitats aquest mes d’agost. De totes maneres, el registre acumulat anual creix un 16,3% en comparació amb l’any passat. Altres dades amb tendències positives En el rànquing de principals països amb activitat amb el Port de Tarragona destaca l’entrada del Brasil amb un pes del 3,3% sobre el total del tràfic marítim.

La llista la segueixen encapçalant Líbia, amb un pes del 9,4%, Algèria (7,2%) i Rússia (7%). El top 10 el completen – per ordre descendent- Nigèria (6,1%), Itàlia (6%), els Estats Units d’Amèrica (5,8%), Turquia (4,1%), l’esmentat Brasil i Guinea Equatorial amb un pes del 3,3%. Les escales mensuals de vaixells al Port de Tarragona han marcat de nou una xifra rècord, igualant la registrada al març, amb 223 escales. En total les escales de vaixells a les dàrsenes tarragonines han augmentat en un 30% durant el mes d’agost en comparació el mateix període de 2020.
Participació