1 de 10
LLEURE

«Un mar d'oliveres» a Mas de Barberans

Una panoràmica del poble | Ajuntament de Mas de Barberans/ Facebook
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 10 d'octubre de 2021 a les 08:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest diumenge, a Reusdigital.cat us convidem a fer una sortida matinal per trencar amb la rutina i, de passada, gaudir de la redescoberta del nostre bell patrimoni. En aquesta ocasió, l'excursió proposada és a la comarca del Montsià, i més concretament al municipi de Mas de Barberans. Si el trajecte el feu des de la nostra ciutat, tot just un centenar de quilòmetres són els que haureu de recórrer per arribar-hi. D'itineraris n'hi ha de diversos; el més ràpid, amb tot, potser és per l'AP-7, fins a l'altura de l'Aldea, per seguir després per la C-42.

Un mar d'oliveresSi el que voleu és fer una estada al poble d'una o dues nits, no patiu pas. Hi ha establiments de turisme rural, i establiments on podeu fer un mos. Dels reclams de la vila, diferents i variats, cal destacar-ne un mirador panoràmic. Les vistes, de fet, són senzillament espectaculars. Tal i com recull el web del consistori, s'hi pot veure tot un mar d'oliveres.  Des d’aquesta talaia natural també es veu el Delta de l’Ebre, les serres de Cardó, del coll de l’Alba, del Montsià i de Godall, i ja a un extrem la serra d’Irta i en dies molts clars es pot intuir el castell de Penyíscola.
 

La basseta, de Mas de Barberans Foto: Santi Martorell/ Fons de l'Ajuntament de Mas de Barberans


Tampoc és una mala opció establir Mas de Barberans com a base per allotjar-se si el que voleu és fer sortides per l'entorn (la vila és a poca distància de Castelló, posem per cas). A banda, des del poble es poden començar no pocs recorreguts a peu, raó per la qual es tracta d'una destinació que pot ser de gran interès per als amants de la natura i l'esport. Podeu consultar els circuits en aquest enllaç de la pàgina web de l'Ajuntament. 

El Museu de la Pauma i el Cocó de la GrallaEl municipi aposta pel maridatge entre artesania i turisme i un clar exemple d’aquesta conjunció és el Museu de la Pauma, equipament inaugurat el 2010 que ofereix una àmplia oferta d’activitats al voltant del margalló i diferents fibres vegetals.

Una altra activitat recomanable és la visita al conjunt pictòric del Cocó de la Gralla, al Parc Natural dels Ports, mostra de l’art rupestre llevantí. La seva antiguitat és d’uns 8.000 anys, i es va pintar dins del període epipaleolític. Les pintures representen dues fileres d’arquers a la carrera cap a l’esquerra, de dues mides diferents, diversos animals i petjades, que formen una possible escena de cacera o ritual. La reserva en línia per concertar la visita (n'hi ha una de prevista aquest diumenge) es pot fer aquí.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: