1 de 10
POLÍTICA

Pellicer presenta el seu nou programa de proximitat amb els barris

“Convivències amb l’alcalde” començarà el 14 d’octubre pel barri Gaudí, la Mineta i el Pinar

Pellicer, aquest dilluns, en la presentació de la nova campanya de visites als barris | Adrià de las Heras
per Adrià de las Heras, Reus, Catalunya | 20 de setembre de 2021 a les 12:09 |
Aquest article es va publicar originalment el 20 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El batlle de Reus, Carles Pellicer, ha presentat aquest dilluns 20 de setembre el seu nou programa de proximitat amb el veïnat de la ciutat. Aquest porta per nom Convivències amb l’alcalde, i consistirà en quatre dies als barris de la capital del Baix Camp.

"Immersió total"De dijous a diumenge, la segona setmana de cada mes, el batlle farà “una immersió total” a totes les zones de Reus. Pellicer ha afirmat que aquesta iniciativa és una manera de “conviure amb els veïns i veïnes” del barri. Això fa que sigui una immersió “amb encara més força”, en comparació amb els altres programes de proximitat engegats per Pellicer, tal com ha explicat ell mateix.

Convivències amb l’alcalde començarà el 14 d’octubre, i ho farà pels barris Gaudí, la Mineta i el Pinar. Els dijous els iniciarà amb una visita als centres educatius i centres cívics de la zona, i les tardes de la primera jornada les dedicarà a tenir converses amb el veïnat que ho desitgi. Una acció destinada a “escoltar els veïns”, tal com ha expressat Pellicer.

Visites a comerços, empreses, equipaments i entitatsLa resta de les jornades les dedicarà a passejar pels carrers dels barris, visitar comerços, entitats, empreses, equipaments municipals, reunir-se amb associacions de veïns, i assistir als actes que se celebrin en aquell barri. Esdeveniments de caràcter cultural, esportiu, religiós, etcètera.

De fet, Pellicer ha explicat que la visita el diumenge al matí a la parròquia del barri (si és que en té) també forma part de la seva agenda. Segons s’ha detallat a la compareixença, l’alcalde farà tots els àpats a la zona visitada. I ha resumit la seva agenda d’aquells dies dient que “és el que faria jo si visqués en aquell barri”. A més, ha afirmat que, si fan falta, “farem cinc dies” de visita.

Amb aquests actes i programa, Pellicer ha apuntat que vol demostrar el seu compromís amb la proximitat als barris. El calendari d’aquest programa s’allargarà durant tot un any, i acabarà l’octubre de 2022. En total es visitaran 11 zones, i la segona serà la de la zona del Santuari de Misericòrdia i la urbanització Blancafort. El tercer barri que centrarà l’atenció de l’agenda de Pellicer serà el Barri Mare Molas.

Aquesta presentació arriba una setmana més tard que el mateix alcalde tanqués el programa anterior de visites, en què va recollir 500 incidències. Segons es va detallar a la mateixa roda de premsa de balanç, un 80% de les peticions dels representants veïnals ja estan resoltes.


Les 11 zones aglutinen tots els barris de Reus, àrees d'influència i zones limítrofes, i s'han distribuït de la manera següent: Gaudí, Mineta, Pinar; Misericòrdia, Pelai, Sol i Vista, Immaculada, Clarisses, Blancafort i Aigüesverds; Mare Molas, Prim, i Mas Vilanova; Poetes, Escorxador, i Alcolea; Sant Jordi, Niloga, i Ample; Nucli Antic, Mercat Central-Tres Llits, Carme, Sardana i Horts de Simó; Horts de Miró i Muralla; Carrilet, Monestirs, Pastoreta, i Mas Iglésias nord; Fortuny, Juroca, Montserrat, Parcel·les Casas, Lledoners i Districte 5; Mas Abelló, Mas Pellicer, Mas Carpa, i Mas Iglésias sud; i Jardins de Reus, Sant Joan, i Xalets Quintana.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: