1 de 10
SALUT

Descobreixen per què la dieta i l'exercici no sempre funcionen

Els bacteris de l'intestí influeixen en la capacitat d'aprimar-se

La dieta i l'exercici poden ajudar a aprimar-se, però no sempre és així | Pexels
per NacióDigital, Barcelona, Catalunya | 20 de setembre de 2021 a les 12:04 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Fer esport i mantenir una dieta saludable acostuma a ser la recepta que segueixen les persones que volen perdre pes. A vegades, però, no funciona. Un grup de científics estatunidencs ha descobert una possible raó de per què unes persones tenen més capacitat que altres per reduir el número que marca la bàscula.

El motiu d'aquesta diferència són les característiques del microbioma intestinal, segons la investigació, publicada a la revista mSystems. Els investigadors van estudiar els intents d'aprimar-se de 105 persones, que participaven en un programa de benestar. La meitat dels participants va perdre pes, però l'altra no.

El microbioma de les persones que van perdre pes tenia més taxes de creixement dels bacteris per gens que desviaven els nutrients cap al creixement de les cèl·lules de bacteris. En canvi, entre les persones resistents a aprimar-se, el microbioma tenia menys bacteris i desintegrava més sovint la fibra i el midó en sucres absorbibles.

"Aquest estudi pot dur a diagnòstics per identificar els individus que respondran bé a canvis moderats cap a un estil de vida saludable, i aquells que podran requerir mesures més dràstiques per obtenir pèrdua de pes", raona un dels autors de l'estudi, Sean Gibbons. L'investigador creu que si s'identifiquen els microbis que faciliten la pèrdua de pes es podran crear tractaments de prebiòtics i probiòtics per mitigar el problema.

Altres notícies que et poden interessar
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: