1 de 10
FAUNA

Troben una cria de tortuga de rierol albina a la Terra Alta

L'animal ha estat traslladat pels Agents Rurals al Centre de Fauna de Canal Vell

Tortuga de rierol albina localitzada a la Terra Alta. | Agents Rurals
per Aguaita.cat, Terra Alta | 20 de setembre de 2021 a les 11:56 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’avís d’un ciutadà ha permès localitzar a la Terra Alta una cria de tortuga de rierol (Mauremys leprosa) albina. Es tracta d’un fet “excepcional”, tal com apunten els Agents Rurals, que han pogut recollir l’animal i traslladar-lo al Centre de Fauna de Canal Vell, a Deltebre. L'albinisme, segons apunten els Agents Rurals, és una falta de pigmentació tan als ulls com a la pell i pot comportar problemes a causa de la falta de melanina. Cal, però, distingir-lo del leucisme, que en canvi només comporta falta de pigmentació a la pell.

El Centre de Fauna de Canal Vell, creat l’any 1986 a partir de la transformació d’una antiga explotació agrària i ramadera, és una instal·lació adscrita al Parc Natural del Delta de l’Ebre, situada a la vora d’una de les llacunes més importants del delta.

Es troba integrat dins de l’Estació biològica de Canal Vell, la qual inclou els terrenys (llacuna litoral i canyissars) i les instal·lacions que formen part de la Reserva natural de fauna salvatge – Estació biològica del Canal Vell, d’unes 17 ha, i creada per l’Ordre de 3 de gener de 1991.
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: