VIDA MUNICIPAL

Aigües de Reus adquireix set vehicles elèctrics

L’empresa municipal iniciarà ben aviat la licitació d’un altre paquet de vuit vehicles elèctrics

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 20 de setembre de 2021 a les 10:40 |
Una imatge dels nous vehicles | Reus.cat
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aigües de Reus ha renovat parcialment la seva flota mòbil amb la incorporació de set vehicles elèctrics i els seus sistemes de recàrrega. L’entrada en servei dels vehicles coincideix amb la Setmana Europea de la Mobilitat 2021, a la qual s’ha adherit recentment l’Ajuntament de Reus. El lema d’aquesta celebració és Fes salut. Mou-te de manera sostenible.

La renovació de la flota de vehicles de l’empresa municipal s’està fent de manera progressiva. A banda de la incorporació actual de set vehicles, aviat es preveu iniciar ben aviat la licitació d’un altre paquet de vuit vehicles elèctrics. En aquest sentit, l’empresa d’aigües espera que, a finals d’any, els vehicles electrificables de l’empresa municipal siguin un 70% del total.

D’aquests nous vehicles que Aigües de Reus acaba d’incorporar, tres són monoplaces completament elèctrics i de petites dimensions, amb l’objectiu afegit de millorar la circulació i la mobilitat urbana. El contracte de compra té en compte tant criteris econòmics com ambientals, i permet donar de baixa vehicles matriculats entre els anys 2002 i 2005 i que porten acumulats entre 165.000 i 370.000 quilòmetres.

La seva implementació ha de permetre un important estalvi econòmic a mitjà i llarg termini que, lògicament, estarà en funció dels preus de l'electricitat, la benzina i el gasoil. Pel que fa als punts de recàrrega, se n’han habilitat en tres emplaçaments diferents: en el magatzem que l’empresa té al polígon Agro-reus, a l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals i al pàrquing de la seu central d’Aigües de Reus.

Aquesta renovació de la flota mòbil s’emmarca en la millora de mobilitat sostenible i el canvi de model de mobilitat urbana, en la línia dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU i el Pla d’Acció Municipal del període 2020-2023.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: