AJUTS I SUBVENCIONS

Cambrils impulsa una campanya de subvencions per a la rehabilitació d'habitatges

Amb un import màxim d'entre 500 i 3.600 euros segons el tipus d'actuació

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 20 de setembre de 2021 a les 10:29 |
Una imatge d'arxiu del carrer de Santa Joaquima de Vedruna, de Cambrils | Google Maps
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Cambrils ha reactivat i ampliat les subvencions per fomentar les actuacions d'adequació, rehabilitació, manteniment i conservació dels habitatges del municipi, així com les accions de millora de l'eficiència energètica. A diferència d'edicions anteriors, la nova campanya Cambrils + bonica no només s'adreça als immobles situats al barri antic sinó que hi poden optar habitatges de tot el terme municipal. Les ajudes s'han convocat en règim de concurrència competitiva i finançaran entre el 25% i el 60% del cost de l'obra amb un import màxim d'entre 500 i 3.600 euros segons el tipus d'actuació.

Els càlculs per determinar el cost de l'obra es poden consultar a les bases. Les actuacions subvencionables són la rehabilitació total de façanes o mitgeres entre edificacions consolidades, les obres per garantir l'estabilitat estructural o de la coberta, els treballs per dotar els immobles de les condicions mínimes d'habitabilitat, l'adequació de les instal·lacions d'aigua, gas canalitzat electricitat o sanejament, les millores per facilitar l'accés o la mobilitat interior de l'habitatge, i les actuacions per augmentar l'eficiència energètica dels edificis.

Cal destacar que per primera vegada les ajudes per a la rehabilitació d'edificis s'amplien a tot el municipi, ja que en línies d'ajudes anteriors es restringien als immobles situats al barri antic. D'aquesta manera, es fomentarà l'adequació d'habitatges dels barris de ponent, llevant o l'Eixample, on també hi ha edificis antics o deteriorats que requereixen una intervenció. L'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha explicat que l'habitatge és un dret bàsic i per això cal impulsar mesures per garantir un vida digna a tothom.

En aquest sentit, l'alcaldessa ha afirmat que la rehabilitació dels habitatges és clau en la qualitat de vida de les persones, el benestar, la salut i la seguretat. Finalment, l'alcaldessa ha destacat l'aposta del govern municipal per l'eficiència energètica i ha apuntat que la campanya també contribuirà en la reactivació de l'economia del municipi. L'alcaldessa també ha destacat que amb aquests ajuts també es millorarà l'estètica de les edificacions més antigues de Cambrils i en general la imatge diferents barris del municipi, millorant substancialment la postal turística i comercial.

D'altra banda, les subvencions relacionades amb l'habitabilitat permetran recuperar l'ús de les edificacions antigues més deteriorades i ampliar l'oferta del parc d'habitatges. La convocatòria, que es publicarà en les properes setmanes al BOPT, fixarà el termini de presentació de sol·licituds i el període en què han d'haver obtingut llicència les actuacions subvencionables. Les sol·licituds es podran presentar en model normalitzat a través de la Seu Electrònica (https://seu.cambrils.cat) o bé presencialment a les oficines de l'OAC.

Cal tenir en compte que les persones jurídiques i les entitats sense personalitat jurídica estan obligades a presentar la sol·licitud electrònicament. Les bases es poden consultar en aquest enllaç. Per obtenir més informació i assessorament, les persones interessades es poden adreçar al Departament d'Urbanisme a través del correu urb@cambrils.cat o bé per telèfon al 977 794 579 (OAC) o al 977 794 567 (Urbanisme).

A banda d'aquesta campanya de subvencions, el govern de Cambrils ha aprovat una nova ordenança municipal que estableix una bonificació del 50% de la quota íntegra de l'IBI dels habitatges que hagin instal·lat sistemes per l'aprofitament tèrmic o elèctric de l'energia provinent del sol durant els tres períodes impositius següents a la finalització de la instal·lació. Aquesta bonificació s'aplicarà a la incorporació de sistemes a edificis construïts que no siguin d'obligatòria incorporació per la normativa vigent.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: