POLÍTICA

El ple municipal rebutja la proposta d’internalitzar el servei de trucades del 112

Repàs de les propostes del ple municipal d’aquest divendres

per Adrià de las Heras, 17 de setembre de 2021 a les 18:57 |
Seu de l'Ajuntament de Reus | Cedida

El ple municipal d’aquest 17 de setembre ha rebutjat la proposta presentada per la CUP referent a la internalització del servei de trucades d’emergència del 112. Els anticapitalistes han aconseguit sumar tots els vots de l’oposició, però la majoria del govern municipal al plenari ha fet que la declaració no prosperés.

Tal com requeria el document presentat, els cupaires demanaven al consistori reusenc que instessin el Departament d’Interior a reunir-se amb el comitè de vaga del 112 i a iniciar un procés d’internalització del servei d’atenció de les trucades. Tot plegat ho enfocaven per aconseguir que els treballadors d’aquest equipament de la Generalitat tinguessin unes condicions laborals “dignes”. La posició del govern municipal, defensada per la regidora de Seguretat, Dolors Vázquez, s’ha centrat en el fet que el ple no és el fòrum en què s’ha de debatre una reclamació com la que ha defensat la CUP: “no és aquí on s’ha de debatre”, ha afirmat Vázquez. Un argument que ha sigut durament rebatut per la regidoria cupaire, Marta Llorens, que ha considerat que, amb aquesta posició, el govern volia “treure’s les puces del damunt”.

Anteriorment el ple, ha aprovat la proposta presentada pel govern sobre la posició de rebuig a la construcció de la línia de molt alta tensió que ha de creuar el Camp de Tarragona. Una reclamació que pretén “demanar al govern espanyol la retirada d’aquest projecte”. La proposta ha comptat amb els suports dels partits proposants (Junts, Esquerra i Ara) i el PSC i la CUP. Ciutadans i el regidor no adscrit han votat en blanc.

El ple també ha aprovat la proposta dels socialistes que feia referència a la conferència sobre el futur d’Europa al Món Local. Així doncs, aquesta proposta ha sigut votada a favor per tots els partits del govern municipal, el PSC, Ciutadans i el regidor no adscrit. Els cupaires per la seva banda, han demostrat el seu escepticisme vers el projecte actual de la Unió Europea, i han votat en contra de la moció.

L’única proposta rebutjada ha sigut la que ha presentat Ciutadans amb relació al foment de la formació professional i la formació dual a la ciutat de Reus. El grup taronja només ha aconseguit sumar les adhesions del PSC. En contra de la moció hi han votat tots els partits de govern; els quatre vots en blanc que rebut aquesta proposta han sigut dels representants de la CUP i del regidor no adscrit.

Arxivat a:
Reus
Participació