EXPOSICIONS

El Moll de Costa del Port acull l'exposició de fotoperiodisme «Activistes per la vida»

La mostra, organitzada per l'associació Entrepoble, s'exposarà fins al 9 de gener de 2022

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 17 de setembre de 2021 a les 13:14 |
Gervasio Sánchez durant la presentació de la mostra | Cedida
L'exposició Activistes per la vida del fotoperiodista Gervasio Sánchez s'exposarà al Tinglado 2 del Moll de Costa del Port de Tarragona fins al 9 de gener de 2022. Es tracta d'una mostra fotogràfica sobre la vida de diferents activistes pels drets humans i ambientals a l'Amèrica Central.

Aquesta exposició està organitzada per l'associació Entrepobles amb el suport de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament. A través de fotografies, textos i videoentrevistes, Activistes per la vida explica la història de 40 d'homes i dones que viuen amenaçats de mort per la defensa que fan del seu territori i la seva naturalesa, dels drets de les dones i de les llibertats ciutadanes. A més, l'exposició compta amb la publicació del llibre amb el mateix nom que la mostra.

L'acte de presentació, aquest dijous 16 de setembre, va comptar amb la presència de Gervasio Sánchez i el president del Port, Josep Maria Cruset. El fotoperiodista va explicar que el seu projecte fotogràfic reflecteix la vida quotidiana de les persones que lluiten pels Drets humans i la defensa de la natura. "Es tracta de persones perseguides pel seu compromís, per la defensa de la integritat dels seus territoris i comunitats", va explicar Sánchez.

El fotoperiodista va estar treballant durant quatre mesos a Guatemala i Hondures, entre el 2018 i el 2019, per poder fer aquesta exposició. El fotoperiodista de conflictes i crisis humanitàries manté forts lligams amb Tarragona, ciutat on va viure i per la que sent una gran estima. A més, l'any 2009 va ser guardonat amb el Premi Nacional de Fotografia. Publica regularment a l'Heraldo de Aragón i col·labora a la Cadena Ser i a la BBC.
Participació