PORT TARRAGONA

El Port instal·la biòtops per regenerar l'ecosistema marí a la punta del Miracle

Les set peces s'ha col·locat a una profunditat d'entre 10 i 14 metres i són biodegradables

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 17 de setembre de 2021 a les 12:52 |
Els tècnics submergint biòtops a la punta del Miracle de Tarragona | ACN
El Port de Tarragona ha instal·lat aquest divendres biòtops a la punta del Miracle per regenerar les espècies marines. En concret, per recuperar poblacions d'interès pesquer, com sèpies, calamars o pops, i les fanerògames, com la Posidònia oceànica i la Cimodocea nodosa. En l'operació, s'han submergit set palets de biòtops, amb un pes d'uns 250 quilograms, a una profunditat d'entre deu i catorze metres.

Les peces, que s'han fabricat amb materials reciclats, són biodegradables i el seu disseny s'inspira en restes arqueològiques romanes. "Tenir una àrea confinada, amb una figura de protecció i amb estructures ajuda a fer que proliferi la vida; si ho respectem augmentarà la biodiversitat", ha dit Jaume Folch, director de l'equip de Tecnatox.

El projecte s'emmarca dins del Pla de Sostenibilitat del Port de Tarragona - Agenda 2030 i compta amb la col·laboració de la Universitat Rovira i Virgili (URV). L'actuació té un pressupost de 15.000 euros i contempla dues immersions més que es faran davant del passeig de l'Escullera (al Dic de Llevant de les instal·lacions portuàries) en les pròximes setmanes.
Participació