INFRAESTRUCTURES

Aprovades les clàusules de licitació del Centre Aquàtic i de Fitness de Reus

La CUP i el PSC no veuen clar el projecte

Imatge d'arxiu del Pavelló Olímpic Municipal de Reus, lloc on s'ubicarà el nou centre esportiu | Ajuntament de Reus
per Alba Cartanyà, Reus, Catalunya | 17 de setembre de 2021 a les 11:25 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El ple de l'Ajuntament de Reus ha aprovat aquest divendres 17 de setembre el plec de clàusules que ha de regir la licitació de la concessió d'obra per a la construcció i explotació del Centre Aquàtic i de Fitness de Reus, el centre esportiu que es construirà al costat del Pavelló Olímpic Municipal, i que comptarà amb un conjunt de piscines cobertes i espais complementaris per a la pràctica del fitness i d'activitats dirigides. 

La licitació sortirà amb un pressupost de 82 milions d'euros, dels quals uns 8 corresponen als costos de construcció i 74 a la xifra de negoci de l'explotació de l'equipament. L'aportació màxima de l'Ajuntament, serà d'1,4 milions, que els licitadors podran rebaixar. El plec fixa també el calendari: 3 anys per a la fase de redacció dels projectes i de construcció de l'equipament, i 35 anys per a la fase d'explotació de l'equipament. 

El nou centre aquàtic i de fitness respon a un model de col·laboració publicoprivada, amb una oferta oberta a tots els públics i diferenciada de les piscines convencionals, amb serveis associats a la tipologia de pràctiques esportives que es puguin dur a terme en aquests espais i més enllà de l'oci. El projecte, recollit al Pla d'Acció Municipal Reus 2019-2023, vol donar resposta a la demanda de la ciutadania recollida a l'enquesta d'hàbits esportius de la ciutadania, de poder desenvolupar una activitat física i esportiva orientada a la salut i a la millora de qualitat de vida de les persones.

Durant el debat al ple, tant el grup municipal de la CUP com el del PSC han posat en dubte el projecte. La regidora cupaire Mònica Pàmies ha expressat que els preus dels serveis són "similars als dels altres clubs" ja existents a la ciutat, i ha recordat que ja van criticar l'estudi presentat perquè les dades eren d'anys enrere. Tanmateix, ha agraït la predisposició de Reus Esport i Lleure a l'hora de respondre els dubtes. "No es tracta d'unes piscines públiques municipals, per tant, no hi podem estar d'acord", ha conclòs Pàmies. 

Per part seva, el portaveu del PSC, Andreu Martín, ha rebutjat el model i ha negat que es tracti d'una resposta "a la voluntat de la ciutadania". D'aquesta manera, el PSC, la CUP i el regidor no adscrit s'han mostrat en contra del Centre Aquàtic i de Fitness, i ERC Reus, Ara Reus, Junts x Reus i Cs han votat a favor del projecte. El resultat ha donat llum verda al plec de clàusules, i el pròxim pas és obrir la licitació de la concessió d'obra.  
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: