URBANISME

El Pla de Millora Urbana de La Hispània tira endavant

L'aprovació provisional contempla la reserva del 94% del sostre residencial a habitatge protegit

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 17 de setembre de 2021 a les 10:53 |
Una imatge del ple en format híbrid, telemàtic i presencial | Ajuntament de Reus
L'Ajuntament de Reus ha aprovat, durant la sessió plenària d'aquest divendres 17 de setembre, el Pla de Millora Urbana de La Hispània, l'àmbit situat al centre de la ciutat que ha d'acollir un aparcament subterrani, equipaments, usos comercials, espais lliures en planta baixa, i habitatge majoritàriament protegit.

El Pla de Millora Urbana afecta el solar que actualment ocupa l'àrea de zona blava gestionada per la societat municipal, entre la riera d'Aragó, el raval de Sant Pere i el carrer de Josep M. Arnavat i Vilaró. Una de les principals novetats de l'aprovació provisional del PMU és que es reserva el 94% del sostre residencial a habitatge protegit, quan la previsió segons el Pla General d'Ordenació Urbana és del 30%.

A més, la qualificació del sòl com a HPO en el marc de l'acord plenari evita la caducitat de la protecció oficial dels habitatges que tindrien sense aquesta qualificació. A l'espera de la definició definitiva del projecte executiu del complex, el PMU inclou una proposta inicial que preveu la construcció de 59 habitatges, 56 dels quals serien amb protecció oficial i 3 de renda lliure. La totalitat dels habitatges amb protecció s'aixecaran al nou edifici que s'ha de construir sobre l'actual zona blava d'aparcament; mentre que els 3 habitatges de renda lliure es construiran amb façana al raval de Robuster.

L'ordenació proposada completa el teixit urbà de la ciutat, i resol la connexió fluida a peu des del barri d'Horts de Miró amb el centre històric i, a la vegada, es crea una nova plaça que s'integra en la trama de carrers i places existent. Així, es proposa una plaça de forma rectangular d'uns 1.800 m2 que comunica amb un passatge el raval de Sant Pere amb el carrer Camí de l'Aigua Nova; aquest accés és la connexió natural amb el centre, diversos equipaments i places, el Cub Natació Reus Ploms, el CAP Horts de Miró, el casal de la Gent Gran de Reus i la plaça d'Horts de Miró.

L'edificació principal proposada, en la que es preveuen tots els habitatges de protecció pública, es situa en un únic cos en la cantonada entre els carrers de Josep M. Arnavat, la Riera d'Aragó i l'espai de nova vialitat. En planta baixa, es fa una reserva d'un espai d'uns 1.000 m2, destinat a equipament, del qual l'Ajuntament encara està analitzant-ne l'ús definitiu. Tindrà un accés principal des de la plaça, amb una façana d'uns 10,50 metres de longitud. Ocupa tot l'interior de l'illa i tindrà també accessos des del carrer d'Arnavat i Vilaró i des de la riera d'Aragó.

El subsòl de tot l'àmbit es destinarà a aparcament públic: la previsió és un pàrquing subterrani de tres plantes, d'aproximadament 400 places, que s'integraria a la xarxa municipal. Els accessos se situen a la riera de Miró i al carrer d'Arnavat i Vilaró. També en planta baixa, es reserven espais destinats a locals comercials.
Participació