1 de 10
TURISME

«Tímida recuperació» de l'activitat turística a la ciutat

L'Agència de Reus Promoció valora positivament la campanya d'estiu

Imatge d'una de les visites turístiques d'aquest estiu | Ajuntament de Reus
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 16 de setembre de 2021 a les 10:21 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Agència de Reus Promoció de la regidoria de Promoció de Ciutat ha tancat la campanya turística d'estiu amb dades que fan pensar en una "tímida recuperació" de l'activitat turística a la ciutat com a referent del turisme cultural i comercial de la Costa Daurada, i unes "bones perspectives" de cara a la tardor, en una temporada atípica post pandèmia on ja no hi ha tantes restriccions de mobilitat.

Tenint en compte les previsions per aquest estiu, en les que es preveia un augment del turista català i estatal i també de procedència francesa, l'Agència de Promoció de Ciutat va preparar una campanya amb l'objectiu d'incrementar el temps d'estada dels visitants a Reus i també el seu interès per retornar aconseguint, així, una major quantitat de visites i de despesa als establiments turístics, comercials i de restauració. Per aquest motiu, les accions van anar adreçades a millorar l'experiència del visitant, gràcies a l'oferta del patrimoni cultural gastronòmic/enoturístic i comercial.

Consultes a les oficines de turisme

Pel que fa a les dades de les consultes realitzades a les oficines de turisme de la ciutat (Gaudí Centre, carrer de Sant Joan, i punt d'informació de la Plaça Prim), s'han atès les consultes dels visitants a la ciutat i també dels ciutadans de Reus. El format de les consultes ha estat: 85% presencial, 10% telefònica i un 5% telemàtica. Les principals procedències de consultes han estat de Catalunya amb un 46%, 12% d'Espanya i 27% internacional.

Dels visitants espanyols els més destacats han estat els provinents del País Basc, seguits de la Comunitat Valenciana, Comunitat de Madrid i Aragó en aquest ordre i de Catalunya la gran part són de la província de Barcelona.

Pel que fa als internacionals destaca amb diferència el procedent de França que continua essent el que té un comportament més estable i fidel a la nostra destinació. Per tipologia de consulta destaquen les referents a turisme cultural (79%) i a turisme gastronòmic (19%).

Nou punt d'atenció a la plaça del Prim

Aquest estiu la ciutat ha comptat amb un punt nou d'atenció situat a la plaça del Prim, que ha donat resposta a totes les consultes que han realitzat els usuaris. La dualitat de l'espai ha fet que s'atenguin consultes més genèriques, sobretot de ciutat, i d'altres de caràcter més turístic, ha estat un punt utilitzat tant pel públic local com pels visitants. És un punt que es va posar al servei de la ciutadania per donar suport a la campanya dels Bons Reus, però que atès la seva ubicació i visibilitat serà un espai s'utilitzarà per donar suport a les campanyes que des de l'Agència de Reus Promoció es duguin a terme.

Acció promocional a l'aeroport

Per tal de reforçar la imatge de la ciutat i donar a conèixer l'oferta turística i comercial, aquest estiu s'ha dut a terme una campanya de promoció a l'Aeroport de Reus, a la zona d'arribades, donant la benvinguda als passatgers amb una bossa amb material promocional de la ciutat. Aquesta acció finalitzarà el pròxim 19 de setembre, i s'hauran cobert un total de 116 vols, que suposen un total de 9.280 viatgers, d'entre els quals destaquen vols de procedents de Bèlgica, Holanda, Irlanda i Regne Unit, sense oblidar altres vols de procedència nacional. Podem constatar que ha tingut una bona acollida entre els turistes i que alguns ja han visitat al Gaudí Centre.

Per ampliar la informació, es pot consultar la pàgina web de l'Ajuntament de Reus. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: