SANTA TECLA 2021

La «llum de Santa Tecla» travessa Tarragona per celebrar el 700 aniversari de l'arribada del braç

L'acció artística d'Antoni Arola es podrà veure cada nit fins al pròxim dissabte

per Josep Maria Llauradó, Tarragona | 16 de setembre de 2021 a les 09:31 |
La Catedral, durant l'acció d'Antoni Arola. | Josep M. Llauradó
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un làser ha travessat aquest dimecres a la nit diversos carrers de la Part Alta i el centre de Tarragona, en el primer dia de les festes de Santa Tecla. De fet, ho farà cada nit d'aquí fins dissabte, de 9 de la nit a 1 de la matinada sortint de la Catedral i acabant a la Rambla Nova. La intervenció artística és a càrrec d'Antoni Arola, un tarragoní que dissenya amb la llum per tal d'impactar el públic. El seu significat: dibuixar un recorregut a l'aire en honor al 700 aniversari de l'arribada de la relíquia del braç de Santa Tecla.

Per fer-ho possible, utilitza 5 equips làser i 3 miralls que permeten d'una banda traçar la ruta als visitants, i d'altra experimentar amb la capacitat que té el làser de projectar-se al cel i al mar, deixant que aquest continuï la seva ruta lumínica d'1,6 quilòmetres.

Arola, a més, compta aquests dies amb una nova exposició al Museu d'Art Modern de Tarragona. Amb el títol Reflexions, l'artista escriu notes amb feixos i espurnejos, descriu ritmes i harmonies lumíniques i luminescents, ens fa ballar al so de la seva mirada.

Antoni Arola (Tarragona, 1960) estudia disseny a l'escola EINA, a Barcelona, i funda Estudi Antoni Arola el 1994. La seva eterna i contínua recerca de la bellesa, inspirada en les cultures ancestrals i en la seva particular visió de la llum, li confereixen una versatilitat singular que filtra a través de cada disseny. Els projectes actuals els desenvolupa, cada vegada més, a camí entre l'art i el disseny i són propostes artístiques on la llum i el color són eixos vertebradors per a conquerir l'espai. Compagina la seva carrera professional amb la docència, workshops, l'experimentació artística i l'investigació lumínica en diferents països. Premi Nacional de Disseny 2003, cinc vegades Delta de Plata, RedDot i dues IF Gold.
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: