1 de 10
POLÍTICA

Pellicer recull més de 500 incidències en una trentena de visites als barris de la ciutat

L'alcalde assegura que s'han resolt el 80% de les peticions

Una imatge de la roda de premsa | Ajuntament de Reus
per Alba Cartanyà, Reus, Catalunya | 15 de setembre de 2021 a les 12:44 |
Aquest article es va publicar originalment el 15 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, tanca aquest dimecres 15 de setembre el programa de visites als barris amb un balanç "positiu" i els objectius "aconseguits". Durant les 33 sortides que ha fet a diferents zones de la ciutat ha recollit més de 500 incidències, la majoria de les quals, relacionades amb l'incivisme a la via pública.

Durant la roda de premsa, ha remarcat que "un alcalde ha d'estar a peu de carrer per escoltar la ciutadania" i ha insistit: "No entenc la política d'una altra manera". Així, Pellicer s'ha mostrat satisfet del resultat de les visites, i ha assegurat que un 82% de les peticions dels representants veïnals ja estan resoltes.

Aquest contacte amb la ciutadania revela que la major preocupació és l'incivisme, una problemàtica "recorrent" en diferents barris. Les peticions són, principalment, competència de les brigades municipals, en un 58%, i tenen a veure amb el mobiliari urbà, voreres, rajoles i obres menors. Un 22% corresponen a jardineria, un 11% a pintura de senyalització horitzontal i un 9%, a neteja de parets i pintades. El 2% restant engloba altres actuacions.

L'alcalde fa les visites als barris acompanyat dels representants de les associacions de veïns de cada barri, i amb una "interacció directa" amb els veïns i comerciants. També participen de les visites la regidora de Relacions Cíviques, Montserrat Caelles; i del regidor de Desenvolupament Urbà i Via Pública, Hipòlit Monseny. Les visites serveixen per recollir l'opinió dels veïns i veïnes amb relació als serveis, o necessitats específiques del barri. Les obres més grans i les inversions es tracten en altres espais de participació que té oberts l'Ajuntament.

En la compareixença, Pellicer ha remarcat que "cada zona té les seves problemàtiques", però que últimament "l'incivisme és galopant". Per això, ha demanat a la ciutadania que "cuidi la ciutat". El batlle també ha reconegut que "els contenidors estan malament" i ha argumentat que el consistori està esperant l'arribada de 3.000 contenidors nous que es col·locaran a principis d'any. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: