1 de 10
OPINIÓ

Transformem l'àrea del Carrilet

per Montserrat Flores i Marina Berasategui, Reus, Catalunya | 15 de setembre de 2021 a les 09:58 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El govern de Reus està decidit a impulsar un projecte de transformació urbanística en la zona del Carrilet. Un projecte de gran abast territorial que ha de revitalitzar i millorar la qualitat de vida del sud de la ciutat. I com no podia ser d'una altra manera, estem convençudes i convençuts de fer-ho de manera col·lectiva i escoltant a la ciutadania.

L'Ajuntament de Reus té la voluntat de crear una nova centralitat urbana a l'àrea del Carrilet, que esdevingui un nou pol d'atracció a la part sud de la ciutat i que permeti dinamitzar no només aquesta àrea, sinó el conjunt de Reus. Per fer-ho, és necessària la participació de la ciutadania, organitzada i a títol individual.

Per això, ja hem engegat un procés de participació ciutadana amb una enquesta, que ja podeu respondre a participa.reus.cat o bé també podeu dirigir-vos presencialment als punts d'interacció mòbil, als centres cívics i oficines d'urbanisme. Aquest procés servirà per detectar les necessitats existents a l'àrea del Carrilet i als seus voltants i generar debat per recollir propostes que ens permetin definir els equipaments que s'hi ubicaran.

El projecte del Carrilet és un projecte de ciutat. Per aquest motiu, hi ha fases en què la participació se centra entorn del Carrilet i d'altres que abasta el conjunt de la ciutat. És un procés participatiu intens, perquè volem arribar al màxim de gent possible. Volem que tothom expressi la seva vivència i opinió, tant les persones que viuen a la zona com la resta de la ciutat.

A partir d'ara, comencem un viatge transformador de la zona sud de Reus i volem que ens hi acompanyeu. Serà un recorregut de transformació urbanística que ens portarà a un nou punt d'arribada i que encara s'està definint. Per arribar-hi, us convidem a prendre part del procés de debat ciutadà perquè l'escolta activa ens permet prendre millors decisions.


Montserrat Flores Juanpere és regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals; i Marina Berasategui Canals és regidora d'Urbanisme i Mobilitat a l'Ajuntament de Reus. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: