FESTES

La Crida i la reserva d'invitacions per als actes gratuïts de la festa donen el tret de sortida a Santa Tecla

Teatre Auditori del Camp de Mart, Teatre Tarragona i Teatre Metropol, escenaris simultanis d'aquesta primera nit de les Festes

per Redacció, Tarragona | 15 de setembre de 2021 a les 09:32 |
La Crida de l'any passat també va estar restringida a causa de la Covid-19. | Josep M. Llauradó
Tret de sortida avui, dia 15 de setembre, de les festes de Santa Tecla d'aquest 2021 amb l'acte de la Crida. Enguany, per segon any consecutiu, l'acte se celebrarà a les set del vespre des de les Muralles de Tarragona, al Passeig Arqueològic, on es retrà homenatge, com a Perpetuadora, a Roser Olivé i Aymerich. La Crida la introduirà la consellera de Festes, Inés Solé, i, com mana el costum, l'alcalde, Pau Ricomà, convidarà simbòlicament la ciutadania a participar de la festa gran de la ciutat.

El toc d'obertura per la Cobla de Ministrers del Consell Municipal donarà pas a l'acte protocol·lari de nomenament de la Perpetuadora i de les Tecleres i els Teclers d'Honor d'aquest 2021, amb motiu de la seva gran implicació amb la festa.

En acabar l'acte, l'Esbart Santa Tecla farà el tradicional ball d'homenatge al Perpetuador i Teclers i Tecleres d'honor i seguidament l'alcalde i la Perpetuadora, donaran pas als simbòlics Onze Morters de Santa Tecla i la primera Tronada de la Pirotècnia Estalella. Les campanes de la ciutat, amb motiu del 700 aniversari de l'arribada de la relíquia de santa Tecla, acompanyaran aquest moment sonor, que s'escamparà per tota la ciutat.

Seguint totes les mesures establertes pel Procicat, a l'acte només assistiran els homenatjats, els músics, els balladors, la Perpetuadora, les Tecleres i els Teclers d'Honor, els representants de les entitats del Seguici Popular i els membres del Consell Municipal.

La postal d'aquest any està dedicada al Magí de les Timbales, element emblemàtic, característic i indestriable del nostre Seguici Popular. Conjuntament amb aquesta, també es distribuïrà la postal de l'any 2020, dedicada a la Banda Unió Musical de Tarragona, que per raons dels protocols de la Covid-19 no es va poder lliurar l'any passat.

Les altres cites del dia


Tot seguit, després de la Crida, diverses propostes omplen l'agenda d'aquesta primera nit de les festes. A les nou del vespre, repetint l'experiència de la Santa Tecla passada i adaptant-la al programa d'actes d'enguany, els grups de foc de Tarragona tornaran a impregnar la ciutat d'olor de pólvora per anunciar l'inici de la festa des de diverses localitzacions visibles des de tota la ciutat amb Els voladors de Santa Tecla.

A la mateixa hora, la intervenció artística La llum de Santa Tecla, de l'artista Antoni Arola, omplirà de llum els carrers de la Part Alta i el centre per celebrar l'arribada del Braç de Santa Tecla, tot connectant el passat amb les noves tecnologies. A les nou de la nit, els tres teatres municipals acolliran també les primeres propostes musicals d'aquesta Santa Tecla. El Teatre Auditori del Camp de Mart viurà la celebració dels 10 anys de la Xaranga Tocabemolls tot presentant el seu espectacle Toca Bemoll!. Per la seva banda, Francesc Sans portarà el seu directe al Teatre Metropol i finalment, després de més d'un any sense actuar, tots els membres de l'Esbart Dansaire pujaran a l'escenari del Teatre Tarragona  amb la Ballada de festa major de l'Esbart Dansaire de Tarragona.

Entrades gratuïtes a la venda avui


Aquest dimarts també s'obre la reserva de les invitacions per als actes gratuïts de les festes. Concretament, a partir de les onze del matí, es podran reservar llocs per als actes de la plaça de la Font (Santa Tecla Petita, Lluïment Seguici i Entrada de Músics), plaça de la Pagesia (Sebastiana del Castillo, Balls Parlats, Moixiganga i Dames i Vells) i Retaule de Santa Tecla.
 
Per a fer la reserva serà necessari aportar una fiança de 2 euros per cada localitat. Aquesta fiança es retornarà amb posterioritat a la validació i assistència a l'activitat, i caldrà que cada persona s'identifiqui mitjançant el seu DNI i correu electrònic.
Participació