ESDEVENIMENTS

Cambrils celebrarà la seva tercera «Fancy Women Bike Ride» el 18 de setembre

Aquesta passejada anual de dones en bicicleta es porta a terme simultàniament a 150 ciutats de 25 països del món

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 14 de setembre de 2021 a les 13:26 |
Una imatge de la roda de premsa | Ajuntament de Cambrils
Cambrils celebrarà la tercera edició de la Fancy Women Bike Ride aquest diumenge 19 de setembre a les 12 del migdia al passeig Marítim. Aquesta passejada anual de dones en bicicleta es portarà a terme simultàniament a 150 ciutats de 25 països de tot el món, coincidint amb el Dia Mundial Sense Cotxes i la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible.

La regidora de Turisme, Marta Borràs, i la impulsora de l'esdeveniment a Cambrils, Laura Moreno, han presentat avui l'esdeveniment i han animat a tothom, i especialment a les dones, a participar-hi. La ruta, d'uns 20 minuts, s'iniciarà a les lletres de Cambrils, passarà pel passeig Marítim i la Rambla Jaume I i finalitzarà al pàrquing del Parc del Pescador.

L'any 2019 Cambrils va ser la primera ciutat de Catalunya i de l'Estat Espanyol en sumar-se a aquesta iniciativa popular, i enguany també s'hi ha afegit Girona. L'objectiu és inspirar a més dones a utilitzar aquest mitjà de transport per desplaçar-se de manera sostenible en la seva vida diària. L'organització convida a les participants a decorar les seves bicicletes i posar-se alguna cosa elegant i acolorida, per demostrar que per pujar a una bicicleta no cal vestir-se amb un mallot de lycra i que no només serveix per a la pràctica esportiva sinó que també és un transport adient per anar a la feina o a l'escola.

La Fancy Women Bike Ride està liderada a Cambrils per Laura Moreno amb l'ajuda desinteressada d'altres dones cambrilenques i el suport del patronat de Turisme de Cambrils, que aposta pel turisme esportiu, sostenible i saludable. L'activitat també compta amb la col·laboració Vemuts Miró, Rodabike Cambrils, l'Espremedora, el restaurant Les Barques, Caprabo Cambrils, els Nanyos i diversos departaments de l'Ajuntament de Cambrils.
Participació