1 de 10
POLÍTICA

El govern portarà al ple les clàusules de la licitació del Centre Aquàtic i de Fitness

La licitació sortirà amb un pressupost total de 82 milions d'euros

Imatge de la roda de premsa | Ajuntament de Reus
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 14 de setembre de 2021 a les 12:48 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Govern de Reus portarà al ple d'aquest divendres, 17 de setembre, el plec de clàusules que ha de regir la licitació de la concessió d'obra per a la construcció i explotació del Centre Aquàtic i de Fitness. Es tracta d'un centre esportiu que es construirà al costat del Pavelló Olímpic Municipal, i que comptarà amb un conjunt de piscines cobertes i espais complementaris per a la pràctica del fitness i d'activitats dirigides.

La licitació sortirà amb un pressupost de 82 milions d'euros, dels quals uns 8 corresponen als costos de construcció i 74 a la xifra de negoci de l'explotació de l'equipament. L'aportació màxima de l'Ajuntament, com sempre hem dit, serà d'1,4 milions, que els licitadors podran rebaixar. El plec fixa també el calendari: 3 anys per a la fase de redacció dels projectes i de construcció de l'equipament, i 35 anys per a la fase d'explotació de l'equipament.

El concessionari haurà d'assumir les següents prestacions: redacció del projecte bàsic i executiu de les obres i instal·lacions; execució de les obres de construcció del complex esportiu, d'acord amb el projecte executiu elaborat pel concessionari i aprovat per l'Ajuntament; gestió i explotació del complex esportiu; conservació i manteniment de les instal·lacions; durant la vigència de la concessió, l'adequació, reforma i modernització de les instal·lacions per adaptar-les als requisits funcionals i normatius per a la correcta i efectiva prestació del servei.

Les propostes dels licitadors també han d'incloure un programa social. L'àmbit de l'actuació abasta un total de quasi 8.000 m2, i una edificació d'un total construït de prop dels 5.000 m. Serà un centre multidisciplinari i obert a totes les franges d'edat i condició física que podrà absorbir la xifra de 4.000 abonats. Tindrà espais de recepció, vestuaris diferenciats segons els seus usuaris (abonats, personal propi de la instal·lació, etc.), vas principal, vas complementari, vas infantil i de lleure, zona termal, infermeria, sala de fitness, sala d'activitats dirigides, sala gran per activitats que aglutinin més usuaris, sala de gimnàstiques dolces per activitats que fan un treball més específic de cos i ment, sala de cycling, magatzem de material, o fins i tot alguns espais comercials, entre d'altres. També tindrà serveis complementaris com ludoteca infantil, consulta de fisioteràpia, nutrició, cura personal, quiosc i/o bar restaurant, deixant l'elecció dels serveis a oferir, entre les opcions previstes, al criteri del licitador.

El nou centre aquàtic i de fitness respon a un model de col·laboració publicoprivada, amb una oferta oberta a tots els públics i clarament diferenciada de les piscines convencionals, amb serveis associats a la tipologia de pràctiques esportives que es puguin dur a terme en aquests espais i més enllà de l'oci. El projecte, recollit al Pla d'Acció Municipal Reus 2019-2023, vol donar resposta a la demanda de la ciutadania recollida a l'enquesta d'hàbits esportius de la ciutadania, de poder desenvolupar una activitat física i esportiva orientada a la salut i a la millora de qualitat de vida de les persones.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: