EMPRESA

La regidoria d'Empresa impulsa unes jornades d'emprenedoria i un programa d'acompanyament

Les activitats s'aniran desenvolupant al llarg d'aquest quadrimestre

per Adrià de las Heras, Reus, Catalunya | 14 de setembre de 2021 a les 12:18 |
Una imatge de la roda de premsa | Adrià de las Heras
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La regidoria d'Empresa i Ocupació de Reus ha presentat, aquest dimarts 14 de setembre, les jornades d'emprenedoria i el programa d'acompanyament a la creació d'empreses, iniciatives organitzades conjuntament amb l'Institut de Formació i Empreses Mas Carandell. Dues activitats que s'aniran desenvolupant al llarg de tot aquest quadrimestre. Els seminaris i converses els impartiran professionals del món de l'empresa de la demarcació.

Tot plegat presenta com a objectiu, tal com ha detallat el regidor d'Empresa i Ocupació, Carles Prats, "promoure la creació d'empreses i l'emprenedoria a la nostra ciutat". En aquesta línia, el mateix regidor ha remarcat que el suport i acompanyament en el món de l'emprenedoria tenen implicacions en "l'activació comercial de Reus i la generació d'ocupació".

Durant els mesos d'octubre i novembre es durà a terme el programa d'acompanyament a la creació d'empreses. Aquest, segons la mateixa organització, "ofereix un primer contacte amb les eines i coneixements que es consideren clau i s'han de tenir present a l'hora de crear una empresa". Consisteix en sis sessions que se celebraran al Mas Carandell, que presentarà temàtiques com: les formes jurídiques i fiscalitat, estudi de mercat, pla de comunicació, autolideratge, etcètera. Les inscripcions, que són gratuïtes, ja estan obertes per la primera sessió, que serà sobre l'eficàcia personal i la impartirà el consultor local Xavier Plana.

D'altra banda, aquest dijous 16 de setembre també es posaran en marxa les jornades d'emprenedoria. Aquest cicle s'engegarà amb una sessió en línia sobre la transformació dels models de negoci de la microempresa durant la pandèmia, que la durà a terme David Martínez. La resta de sessions, que són quatre més, se celebraran a Redessa 1 (camí de Valls, 81-87). Una de les formadores, Amanda Figueras, ha animat els emprenedors locals a "utilitzar les formacions i serveis d'acompanyament públics" que es posen en funcionament des de diferents institucions locals. Tal com ha apuntat Figueras, "l'emprenedoria requereix aprendre a fer servir moltes eines".

Balanç del servei d'assessorament

La compareixença pública també ha servit perquè el regidor Carles Prats presentés un balanç del servei d'assessorament de la mateixa regidoria. Des del gener del 2021, fins a l'agost, aquest punt d'informació gratuït a empreses i persones emprenedores ha atès 43 sol·licitants. A més, també es fa un seguiment de les 67 persones que l'any anterior havien utilitzat aquest servei d'assessoria. La majoria d'aquest assessorament, segons Prats, té a veure amb les formes jurídiques de les empreses. I aquestes organitzacions que demanen aquests serveis són, majoritàriament, del camp dels serveis i del comerç.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: