UNIVERSITAT

La URV rep 900 candidatures d'arreu del món per cobrir 60 places de doctorat

Les persones seleccionades s'incorporaran a la Universitat a finals de 2021 i tindran un contracte de fins a tres anys

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 14 de setembre de 2021 a les 11:38 |
Anna Sánchez Caballé durant la defensa de la tesi doctoral, davant dels seus directors de tesi | URV
Aquest dilluns 13 de setembre ha finalitzat el període de recepció de sol·licituds per a les 61 places disponibles d'investigadors i investigadores predoctorals en diferents àmbits de recerca en el marc del programa Martí i Franquès de la URV. La convocatòria ha tingut un gran abast internacional (el 91% dels candidats són de fora de l'estat Espanyol) i un interès molt elevat, destaquen fonts de la universitat, ja que s'han rebut un total de 897 sol·licituds vàlides, de les quals un 39% són dones.

Per a la modalitat Estàndard, 202 persones s'han registrat a l'aplicació, de les quals 168 han acabat fent la sol·licitud. Les persones sol·licitants provenen de 30 països diferents i només el 27% tenen nacionalitat espanyola. Per a la modalitat MSCA-COFUND, 796 persones s'han registrat a l'aplicació, de les quals 598 han presentat la sol·licitud correctament. En aquesta modalitat, els candidats són majoritàriament internacionals i provenen d'una setantena de països diferents, amb només un 2% de ciutadans espanyols. Finalment, per a la modalitat Banco Santander, 185 persones s'han registrat a l'aplicació, de les quals 131 han acabat fent la sol·licitud. De nou, la majoria de sol·licitants són internacionals i només el 18% tenen nacionalitat espanyola.

En aquesta convocatòria s'ha dedicat un esforç especial a la difusió internacional per intentar arribar a més i millors candidats i que, malgrat la situació actual d'importants restriccions i dificultats per a la mobilitat internacional, el nombre de sol·licituds no davallés. Les àrees de recerca dels candidats inclouen tots els àmbits de coneixement (Ciències, Arts i Humanitats, Ciències Socials i Jurídiques, Enginyeria i Arquitectura, i Ciències de la Salut) i involucren a una quinzena de departaments i prop d'un centenar de professors i professores de la URV i l'IRTA (entre supervisors i co-supervisors). De les 61 places, una està reservada per a persones amb discapacitat, en la modalitat MSCA-COFUND.

Ara, amb el termini de sol·licituds tancat, comença la fase de selecció i avaluació, en què participaran experts internacionals i comitès de selecció de la URV. Es preveu que els 61 seleccionats s'incorporin a la Universitat a partir de desembre de 2021. Durant la seva estada a la URV, els candidats treballaran en la seva tesi doctoral, rebran una formació multidisciplinària i intersectorial i, els candidats de la modalitat MSCA-COFUND, podran realitzar estades de recerca internacionals tant en universitats i centres de recerca, com en empreses i institucions. Una de les 28 places de la modalitat Estàndard es convoca amb el suport de la Fundació I2Cat (Internet i Innovació Digital a Catalunya). Per la seva banda, les places MSCA-COFUND es cofinancen entre la Unió Europea a través del programa Marie Skłodowska-Curie Actions i la URV. Les 13 places de l'edició Banco Santander són finançades per aquesta entitat amb una aportació total de fins a 880.000 euros.
Participació