PATRIMONI

Tarragona obrirà dissabte gratuïtament el seu patrimoni de la humanitat

La celebració de la Nit del Patrimoni comptarà amb una representació artística de Marea Danza

per Redacció, Tarragona | 14 de setembre de 2021 a les 11:17 |
El patrimoni romà de Tarragona tindrà les portes obertes. | Isaias Mena
Les 15 ciutats inscrites en la Llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO celebren de forma simultània el dissabte 18 de setembre la gran festa de la cultura, que inclou la quarta edició de Festival de Dansa Escena Patrimoni, la obertura de monuments oberts en horaris extraordinaris i múltiples activitats artístiques.

A Tarragona, els recintes històrics del Pretori i el Circ romà, el Passeig Arqueològic i les Muralles, l'Amfiteatre romà i el Fòrum de la Colònia seran d'accés gratuït i estaran oberts extraordinàriament fins a les onze de la nit.

La companyia valenciana Marea Danza oferirà el seu espectacle Roda al Claustre del Seminari. Amb Roda, aquesta companyia valenciana recupera el folklore valencià i l'acosta a la creació contemporània. Durant vint minuts, les ballarines Elena Marava, Irene de la Rosa, Maria José Mora, Paula Sebastián i Yolanda López ens atansen a la terra, als elements primaris que ens dona i ens permeten gaudir i crear una nova vida. Una proposta de dansa contemporània amb música d'arrel interpretada en directe per Andrés Belmonte (vents), Alex Cesarini (baix), Alex Guitart (cordes), Elma Sambeat (veu).

La representació es podrà veure a dos quarts de set del vespre i a les vuit al Seminari, i és d'accés gratuït amb invitació prèvia. També es podrà seguir en streaming a lanochedelpatrimonio.com.

La Nit del Patrimoni 2021 està organitzada pel Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat i l'Ajuntament de Tarragona i patrocinada pel Ministeri espanyol de Cultura i Esports i el Ministeri d'Assumptes Exteriors i el suport del Centre de Patrimoni Mundial de la Unesco.
Participació