1 de 10
EQUIPAMENTS

Les Biblioteques Municipals recuperen l'horari d'hivern

El balanç de les activitats realitzades durant l'estiu és positiu

Imatge d'arxiu d'una de les activitats d'aquest estiu | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 13 de setembre de 2021 a les 17:40 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Al llarg de l'estiu, les Biblioteques Municipals de Reus han rebut un total de 1.921 assistents a les activitats que s'han realitzat durant els mesos de juliol i agost, i un total de 20.716 persones han entrat a les biblioteques. El regidor de Cultura i Política Lingüística de l'Ajuntament, Daniel Recasens, ha explicat que "aquestes xifres ens situen i fins i tot superen, les dades de l'últim any normalitzat que va ser el 2019, en el qual vam rebre 1.791 assistents a les activitats d'estiu i un total de 21.328 visitants. A més, aleshores no teníem l'aforament dels espais que tenim en l'actualitat, per la qual cosa estem molt satisfets".

Les Biblioteques Municipals de Reus inicien la temporada d'hivern aquest dilluns 13 de setembre amb l'horari habitual abans de la pandèmia, és a dir, que la Biblioteca Central Xavier Amorós recupera el seu horari continuat de 10 del matí a 8 del vespre de dilluns a divendres, i de 10 del matí a les 2 del migdia els dissabtes al matí. Un total de 54 hores setmanals, tal i com s'estableix al Mapa de Lectura Pública.

Per la seva banda, la Biblioteca Pere Anguera també inicia el seu horari habitual d'hivern obrint els matins de dilluns, dimecres i dissabtes i les tardes de dilluns a divendres. Un total de 32 hores setmanals d'atenció al públic.

Les Biblioteques municipals de Reus són equipaments oberts durant tot l'any que, amb un intens programa d'activitats, tenen l'objectiu de fomentar la lectura a tota la població, ja que la seva pràctica és un element de millora de la qualitat de vida de les persones. Recasens ha manifestat que "l'accés primerenc i continuat al llarg de la vida a la lectura i les fonts d'informació són el primer nivell d'accés a la cultura, tan necessària per al creixement individual i de les societats, tal com s'ha demostrat en aquests moments de pandèmia".
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: