1 de 10
PARTICIPACIÓ

S'obre el procés participatiu del Carrilet

S'estendrà fins al 10 d'octubre, amb enquestes en línia i presencials

El plànol del procés participatiu del Carrilet | Ajuntament de Reus
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 13 de setembre de 2021 a les 14:43 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El procés participatiu per a la transformació urbanística de l'entorn del Carrilet arrenca aquest dilluns 13 de setembre amb la fase d'obertura, diagnosi, contacte amb el territori i difusió, que s'allargarà fins al 10 d'octubre. Durant aquest temps, es farà difusió del procés de participació i es detectaran les necessitats de la ciutadania amb relació a la zona del Carrilet, la qual cosa permetrà elaborar una diagnosi.

La participació es farà a través d'enquestes en línia i presencials. Les presencials es podran fer als punts d'interacció mòbil, als centres cívics i oficines d'urbanisme. Fins ara, hi ha previst emplaçar els punts d'interacció següents: divendres 17 de setembre de 4 a 7 de la tarda a l'avinguda del Carrilet; dimecres 22 de setembre d'11 del matí a 2 del migdia davant del mercat (mercat de marxants); dijous 30 de setembre de 4 a 7 de la tarda al Parc de Mas Iglesias (sortida escola i institut); i dimarts 5 d'octubre d'1 a 3 del migdia al bar de la Facultat d'Economia i Empresa.

L'Ajuntament obre el procés participatiu per "detectar necessitats, fer propostes, generar diàleg i debatre qüestions" sobre dels projectes de transformació urbanística de l'àrea del Carrilet. La regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals ha programat un conjunt d'actuacions participatives que han de permetre detectar quines són les necessitats de la ciutadania en relació a la zona del Carrilet, i generar debat per recollir propostes que permetin definir els usos i criteris dels futurs equipaments que s'hi ubicaran.

El procés participatiu parteix de les bases definides pel Govern de Reus per tal que el projecte de transformació urbanística permeti "crear una nova centralitat al sud de la ciutat, converteixi el Carrilet en un nou pol d'atracció i generi més activitat quotidiana a la zona i més i millor connectivitat amb el seu entorn". El projecte està pensat en clau de ciutat; per això hi ha fases del procés participatiu que es limiten a la participació entorn del Carrilet, i d'altres que s'obren al conjunt de la ciutadania.

Les pròximes fases

La següent serà la fase deliberativa de definició dels usos dels nous equipaments, de l'11 d'octubre al 21 de novembre, i oberta a tota la ciutat. Hi podran participar les persones de 14 anys o més (no cal vinculació directa amb la zona Carrilet).

El dissabte 16 d'octubre al matí es farà una passejada de descoberta del territori per explicar la història de la zona del Carrilet i el projecte de transformació urbanística. Hi podran assistir totes les persones que hi estiguin interessades. També hi haurà una enquesta en línia i presencial (mateix sistema que en la fase anterior) i dos tallers de participació. Les dates i els llocs estan per determinar.

Després vindrà la fase deliberativa de definició dels criteris a tenir en compte en els nous equipaments, del 22 de novembre al 26 de desembre. També es farà una enquesta en línia i presencial i dos tallers de participació. Les dates i els llocs estan per determinar.

Aquesta fase també està oberta a tota la ciutat. Hi podran participar les persones de 14 anys o més tinguin o no vinculació directa amb la zona Carrilet.

I finalment, tindrà lloc la fase de retorn dels resultats, el gener del 2022. Una vegada finalitzat el procés de participació, els representants polítics explicaran els resultats públicament.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: