OCI

Plans per aquest cap de setmana

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 17 de setembre de 2021 a les 08:00 |
Alba Carmona actuarà al Castell de Siurana | Festival Terrer
El cap de setmana està a tocar, i des de Reusdigital.cat us hem fet un recull d'alguns plans d'oci. Des de concerts, fins a exposicions i visites guiades, i també alguns actes previs a la Festa Major de Misericòrdia 2021. 

Alba Carmona al Festival Terrer del Priorat 

Arriba un nou cap de setmana de Festival Terrer al Priorat. En aquesta ocasió, el dissabte 18 de setembre, a les 7 de la tarda, actuarà la cantautora Alba Carmona al Castell de Siurana. L'artista presenta Canciones de Folklore, un homenatge als cants populars, a la música de tradició oral. La cantant ofereix una lectura contemporània d'aquestes peces tradicional. Com a tots els actes del Festival Terrer, en acabar es gaudirà d'un tast de vins. Les entrades es poden comprar a través del web del festival.

Exposició d'Agustí Centelles a Vila-seca

Aquest cap de setmana és l'últim per gaudir de l'exposició 'Testimoni d'una guerra', una mostra que recull fotografies del fotoperiodista Agustí Centelles. L'exposició és al Castell de Vila-seca. Agustí Centelles va ser un dels fotoperiodistes de més renom quan va esclatar la guerra. Seves són les fotografies dels primers dies de revolució pels carrers de la capital catalana. Més enllà de la seva tasca periodística, el fotògraf tenia un fort compromís republicà, per això es va haver d'exiliar a França. Allí, als camps de refugiats, seguiria duent a terme la seva professió. Ara, tenim l'oportunitat de gaudir de les seves imatges ben a la vora de casa.

Observació de les constel·lacions a Prades

El divendres 17 de setembre es pot gaudir una observació amb telescopi automatitzat conduïda per guies astronòmics acreditats per la Fundació Starlight a la Serralada del Montsant. En aquesta ocasió, aquesta activitat es farà al poble d'Albarca. L'activitat consisteix en un recorregut guiat i comentat per les constel·lacions observables des del poble de les Muntanyes de Prades. Per a més informació i reservar places, visiteu el web del Parc Natural del Montsant, o del Parc Astronòmic de les Muntanyes de Prades.

Visites guiades a Escornalbou 

Ara que el Castell d'Escornalbou està tancat per les reformes, és una oportunitat excel·lent per visitar el seu entorn natural. Aquest cap de setmana podeu gaudir de quatre visites guiades: dissabte i diumenge a les 10 del matí a les 6 de la tarda. La visita surt des del pàrquing del mateix castell, i té una durada aproximada de dues hores. Es recomana portar calçat còmode, gorra i aigua. Les reserves es poden fer enviant un correu a [email protected]

Festa Major de Misericòrdia a Reus 

El cap de setmana del 18 i el 19 ja es poden gaudir d'alguns dels actes de les Festes de la Mare de Déu de Misericòrdia. El dissabte 18 hi haurà la tradicional trobada de jocs de bitlles, el Vermut Rumberu i l'actuació de La Verònica i de la Banda de Cornetes i Tambors de Sant Pere Apòstol. L'endemà és el torn de la 5a Trobada de Jocs Tradicionals, el 55è Aplec Baix Camp o la cantada d'havaneres a la plaça Anton Borrell. Per a més informació sobre tots els actes de les festes, podeu consultar la programació completa.
Participació