LITORAL

Els municipis del litoral reivindiquen la gestió conjunta de les platges

Regidors responsables de l'àrea de Platges han signat un manifest en el marc de la Taula de Municipis per un Litoral Sostenible

per Redacció, Tarragona | 13 de setembre de 2021 a les 12:50 |
Els regidors responsables de l'àrea de platges, des de Vilanova fins a Vandellòs. | Ajuntament d'Altafulla
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els regidors i regidores de Platges de la Taula de Municipis Litorals (des de Vilanova i la Geltrú fins a Vandellòs) han signat una declaració d'intencions en la qual manifesten la necessitat de gestionar de forma conjunta sostenibilitat ambiental i salut. No obliden, però, que "el litoral també és el principal atractiu de la majoria dels municipis litorals i, per tant, base principal de l'economia, base de la indústria de l'allotjament i potenciadores de molts sectors econòmics municipals".

L'objectiu principal del manifest d'aquesta Taula, sortida del Pacte de Coma-ruga, és "garantir les platges com a espais de salut i activitats econòmiques mantenint l'equilibri d'usos humans i ecosistèmics, gestionant el nostre litoral d'acord amb els tres pilars del desenvolupament sostenible: la viabilitat econòmica, l'equitat social i la sostenibilitat ambiental".

La Taula de Municipis per un Litoral Sostenible "s'entén com un punt de trobada entre municipis pel diàleg, la col·laboració i la cooperació de les administracions, per aconseguir objectius conjunts amb tres eixos principals de treball: la necessitat de la recuperació ambiental del litoral i la seva renaturalització, la creació d'una unitat de gestió i la participació i conscienciació dels sectors econòmics i la ciutadana.

A partir d'aquests tres pilars, el manifest compta amb 8 punts en els quals es fa referència a qüestions com els sistemes de manteniment i neteja de les platges, la conservació i recuperació del litoral, l'adaptació dels municipis i les costes al canvi climàtic i al repte imminent de l'eventual pujada del nivell del mar, l'erosió del litoral, o les accions de renaturalització.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: