1 de 10
MEDI AMBIENT

Consulteu qui pagarà i quant pel nou impost sobre el CO2 dels vehicles

El nou tribut entrarà en vigor el proper dimecres, 15 de setembre, i l’hauran d’assumir els propietaris de 2,26 milions de vehicles

Trànsit a Barcelona | Carlos Baglietto
per Pere Pratdesaba, Barcelona, Catalunya | 13 de setembre de 2021 a les 09:47 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest dimecres, 15 de setembre, s’inicia el període de pagament de l’impost sobre les emissions de diòxid de carboni (CO2) dels vehicles de tracció mecànica, un tribut propi de la Generalitat, alineat amb la fiscalitat verda i sostenible que es promou des d’Europa per lluitar contra el canvi climàtic.

L’impost, que gestiona l’Agència Tributària de Catalunya (ATC), s’aplica a turismes, furgonetes i motocicletes sobre la base de les emissions de CO2 del 2020.

Finalment, per a l’exercici 2020, han quedat subjectes a l’impost 1.650.342 contribuents i 2.267.168 vehicles, que es preveu que generin una recaptació de 65.969.630,04 euros, la qual es destinarà íntegrament i a parts iguals al Fons climàtic i al Fons del patrimoni natural, amb l’objectiu d’invertir en accions de millora de l’entorn i del transport públic, fomentar les energies renovables i els vehicles nets, i impulsar la mobilitat sostenible, la gestió dels parcs naturals i la recerca.

Un cop acabada la resolució d’al·legacions, l’1 de setembre es va publicar a la seu electrònica de l’Agència Tributària de Catalunya el padró definitiu dels vehicles amb quota a pagar per l’impost, que podeu trobar en aquest enllaç. Podeu accedir-hi amb el NIF i la matrícula del vostre vehicle. 

Qui tributa per l'impost?


Estan obligades a tributar per l’impost sobre les emissions de CO2 les persones (físiques i jurídiques) que siguin titulars d’un vehicle (turisme, furgoneta o motocicleta) amb domicili fiscal a Catalunya el 2020. I, també, les persones jurídiques sense residència fiscal a Catalunya, però que hi tinguin un establiment, sucursal o oficina i vehicles registrats durant el 2020.

Estan exempts de tributar els vehicles 100% elèctrics, els ciclomotors, els camions o vehicles de més de 3,5 tones, els autocars i els vehicles autoritzats a transportar més de 9 persones (incloent-hi el conductor). Els vehicles amb matrícula de vehicle històric i els vehicles clàssics gaudeixen d’una bonificació del 100% de la quota íntegra i, per tant, tampoc tributen.

Seu de l'Agència Tributària de Catalunya


 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: