MOBILITAT

Lime s'instal·la a Tarragona dos mesos després del que havia promès

L'empresa de patinets elèctrics suma 500 nous aparells al parc de lloguer ja existent a la ciutat

per Josep Maria Llauradó, Tarragona | 13 de setembre de 2021 a les 09:28 |
Els patinets de Lime i les senyalitzacions verticals d'aparcaments de VMP, ja a la ciutat. | Josep M. Llauradó
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Tarragona té des d'aquest passat cap de setmana 500 nous patinets elèctrics de lloguer en els diferents aparcaments repartits per la ciutat. Són de l'empresa Lime, que inicialment tenia previst instal·lar-se a partir del mes de juliol, però que va haver de retardar la seva arribada a causa de la petició expressa de l'Ajuntament que per aconseguir l'autorització havien d'encarregar unes senyalitzacions verticals en cada estacionament. Finalment ho han fet i juntament amb els patinets de color taronja (Spin), lila (Reby) i negre (Bird), ara n'hi haurà uns de verds.

Tot plegat succeeix en ple debat social i polític sobre què fer amb aquest sistema de lloguer de patinets elèctrics. Tant el conseller de Mobilitat Xavier Puig com un dels socis de govern, la CUP, han obert la porta a la gestió directe d'un servei que s'ha demostrat que -d'una manera o altra- té demanda entre els ciutadans.

Aquests aparcaments -500 més, la major part dels quals a Llevant- no solen tenir però cap bicicleta. Tant els que estan més buits com aquells més plens, per ara no tenen un ús ciutadà sinó exclusivament dels patinets. Amb aquestes noves senyalitzacions, l'Ajuntament pretén doncs que més enllà dels usuaris del sistema de lloguer també la resta se'ls facin seus.

I és que a banda de l'absència d'altres vehicles de mobilitat personal no propietat de cap empresa també s'hi troba a faltar l'arribada de bicicletes de lloguer. Les accions de l'Ajuntament en aquest sentit no han acabat de fructificar, a diferència de les iniciatives que ja es duen a terme en altres indrets de l'estat espanyol.

Lime es presenta directament a la ciutadania


A diferència de Reby, Bird i Spin, aquesta nova companyia no ha optat per presentar-se en una compareixença davant dels mitjans de comunicació i acompanyada del conseller Xavier Puig. Sí que han adjuntat uns targetons en cadascun dels seus vehicles que demanen "respectar les regles". L'empresa natural de Califòrnia demana als usuaris "aparcar com una bici" i "no circular per les voreres". Les indicacions són exclusivament en castellà i en anglès i avisa també que tothom qui provi els seus aparells tindrà 10 minuts de franc.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: