COMUNICACIÓ

La Fundació Reddis presenta els premis de fotografia «Imatges de la pandèmia»

Es poden presentar treballs fins al desembre

per Adrià de las Heras, Reus, Catalunya | 10 de setembre de 2021 a les 13:00 |
Els premis s'han presentat aquest divendres | Adrià de las Heras
La Fundació Privada Reddis ha presentat, aquest divendres 10 de setembre, els premis Imatges de la pandèmia. A partir d’ara, els interessats poden presentar les seves fotografies fins al dia 14 de desembre. Es tracta de dos premis que concorreran en paral·lel: el de fotoperiodisme i el d’aficionats a la fotografia. La temàtica de les obres presentades ha de tenir a veure amb qualsevol aspecte dels efectes de la pandèmia de la Covid-19.

Un tema que, segons el coordinador dels premis, Xavier Filella, és “obert” perquè els participants puguin tractar tots els àmbits de la malaltia: sanitari, assistencial, esportiu, social, etcètera. Aquests guardons, convocats amb la col·laboració de FotoArtReus i el Col·legi de Periodistes de Catalunya, volen donar suport al fotoperiodisme i recollir les millors fotografies publicades amb motiu de la Covid-19.

A més, també vol reconèixer les imatges capturades per fotògrafs amateurs que volen recordar els efectes de la pandèmia. L’actual president del Col·legi de Periodistes, Esteve Giralt, ha elogiat aquesta iniciativa per “reivindicar la importància del fotoperiodisme”. La coordinació de la participació en aquests premis anirà a càrrec de FotoArtReus, que gestionarà la plataforma Fotogenius, que és el portal on els participants hauran d’anar penjant les seves imatges.

Tal com ha explicat el responsable de l’Associació Fotogràfica Fotosport, Josep Maria Casanovas, FotoArtReus seran els encarregats del “vessant tècnic” de l’organització d’aquests premis. Els fotoperiodistes interessats a participar, a més de penjar les fotografies a la plataforma digital, hauran d’enviar un correu electrònic detallant el títol de la imatge, en quin mitjà s’ha publicat i una breu ressenya explicativa.

Premis i reconeixementsLes obres finalistes dels dos concursos s’exposaran, la primavera del 2022, a la sala Fortuny del Centre de Lectura de Reus. L’organització es reserva el dret de publicar les obres guanyadores i finalistes al web de la fundació i de FotoArtReus. A més, les obres guanyadores de les dues categories quedaran en poder de la fundació Reddis per formar part del seu patrimoni artístic.

El veredicte el donaran a conèixer durant el primer trimestre de 2022 en un acte públic a la seu de la fundació (a la plaça de la Llibertat). El guanyador de la categoria de fotoperiodisme rebrà un premi de 1.000 euros i també s’atorgaran dos accèssits de 500 euros.

Pel que fa als aficionats a la fotografia, a l’autor de la millor fotografia d’aquesta categoria se li farà entrega d’un xec de 500 euros per a la compra de material fotogràfic i la Medalla Daurada de la Federació Catalana de Fotografia. El segon i el tercer classificats també rebran la medalla platejada i de bronze.

FotoperiodismeTal com ho ha definit Giralt, el fotoperiodisme és “una mirada personal, única i diferent” de les realitats que vivim. Per això ha remarcat que, des del Col·legi de Periodistes, creuen molt en “la importància de reivindicar” aquesta branca de la professió.

El fotoperiodisme és una professió actualment molt precaritzada. Tal com ha reconegut el representant dels periodistes de la demarcació de Tarragona, el periodisme pateix una situació precària, “però sí que els fotoperiodistes ho passen especialment malament”. En aquest sentit, iniciatives com les engegades per la Fundació Privada Reddis són una oportunitat per revalorar, premiar i reconèixer la tasca d’aquests professionals.
Participació